Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.11.2013.

16:11

Matića neće Real, ali hoće Napoli?

Nastavljaju se spekulacije gde bi Nemanja Matić mogao da nastavi karijeru, a italijanski mediji tvrde da će skoro izvesno da pređe u Napoli.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Prethodnih dana se spekulisalo da bi Matić mogao u januaru u Real Madrid kao zamena za povređenog Samija Kediru, ali je do španski klub demantovao.

S druge strane, Napoli aktivno traži veliko pojačanje za vezni red kako bi bio konkurentniji u borbi za Skudeto i Ligu šampiona, a izgleda da je najbolji igrač Portugala po meri Rafaela Benitesa.

Španac bi prema pisanju Italijana pre svega želeo da dovede Havijera Maskerana, sa kojim je radio u Liverpulu, ali predsednik Aurelio de Laurentis nije baš raspoložen da investira u igrača koji je na pragu četvrte decenije života.

U njihov plan izgradnje tima se uklapa Matić, ima sve što Benites traži od igrača za vezni red - veliki je trkač, veoma visok i jak za svoju poziciju, sjajan atleta sa odličnim osećajem za igru, i što je najvažnije veoma iskusan za momka od 25 godina.

Otkupna klauzula u njegovom ugovoru je 50 miliona evra, ali je Benfika verovatno spremna da ga pusti za 30, s obzirom da je tokom leta portugalski tim bio aktivan u kupovini, a ne toliko u prodaji igrača.

U svakom slučaju, Nemanja Matić će biti jedna od zvezda januarskog prelaznog roka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve