Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.11.2013.

09:46

Aguero jači od Begovića u St Luisu

Reprezentacija Argentine savladala je u prijateljskom meču Bosne i Hercegovine sa 2:0 u Sent Luisu, iako je igrala bez Lionela Mesija.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Junak meča bio je sjajni Serhio Kun Aguero koji je bio dvostruki strelac, prvi je dao u finišu prvog, a drugi gol polovinom drugog poluvremena meča.

Argentina je konstantno pretila rivalu, imala mnogo prilika za gol, dok je Bosna, koja se prvi put plasirala na Svetsko prvenstvo, uglavnom bila koncentrisana na odbranu svog.

Na stadionu Buš u Sent Luisu, gde živi oko 70.000 bosanskh doseljenika, bilo je oko 30.397 navijača navijača, prema informacijama američkih medija 99% fanova BiH koji su u jednom trenutku upalili baklje, što je retko viđena stvar na američkim stadionima.

"Gaučosi" su već u sedmom minutu imali šansu za vođstvo, Aguero je lažnjakom izbacio iz igre Bičakčića, ali Begović spašava svoj tim.

Nekoliko minuta kasnije Ibišević je ukrao loptu odbrani Argentine i šutirao iz dobre pozicije, ali pored gola. U isto minutu Misimović pokušava sa 20-ak metara, ali njegov pokušaj brani Romero, a pored gola potom šutira i Džeko.

U 17. minutu Begoviću je ponovo zapretio Aguero, ali duel dva igrača Premijer ligi ponovo pripada golmanu Stouk Sitija.

Usledilo je 20-ak minuta igre bez uzbuđenja koju je kontrolisala Argentina, a koja je pet minuta pre poluvremena dočekala svoju šansu. Begović je intervenisao ispred Palasija, ali lopta pada kod Aguera koji konačno trese mrežu BiH.

Isti igrač je zapretio i početkom nastavka, kada Begović ponovo brani, a sjajni golman BiH je spasao "Zmajeve" i u 57. minutu nakon pokušaja Maksija Rodrigesa.

Dva minuta kasnije Aguero je reagovao nesporsti nakon što je izgubio duel od Emira Spahića. Dok je bio na zemlji udario je štopera BiH po nozi, za šta dobija samo žuti karton.



Međutim, ni on nije mogao sam da zaustavi Argentince, pa je ponovo savladan u 66. minutu. Maksi je pronašao Aguera koji rešava meč.

Minut nakon drugog primljenog gola Medunjanin se okušao sa oko 30 metara ali lopta ide pored gola, da bi desetak minuta kasnije Begović ponovo bio u centru pažnje kada je dobio '1 na 1' duel sa Palasiosom.

U finišu meča, Lamela takođe propušta šansu u kojoj je bio sam ispred gola BiH, dok Romero zaustavlja poslednji pokušaj Džeka.



"Igrali su bolje od nas i zaslužili pobedu sa barem dva gola razlike. Sa Mesijem su Argentinci među tri najbolje reprezentacije na svetu, a bez njega su šesti ili sedmi, dok smo mi 16. ili 17. Moji igrači su trčali čitavu utakmicu i pružili otpor kakav su mogli", rekao je selektor BiH Safet Sušić Pape, koji je istakao izostanak Sejada Salihovića i Senada Lulića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve