Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.11.2013.

14:59

Hart i Kol se vraćaju protiv Nemaca

Golman Džo Hart i iskusni levi bek Ešli Kol počeće prijateljski meč protiv Nemačke u utorak na Vembliju.

Izvor: VA

Autor: VA

Default images

Posle serije loših odbrana i velikog kiksa u duelu sa Čelsijem (kada se nije razumeo sa Nastasićem i gotovo poklonio pogodak Toresu u 90. minutu), 26-godišnji čuvar mreže preseljen je na klupu "Građana".

“Kada se obuče dres reprezentacije, to je veliki psihički test i pitanje odnosa prema dresu. Uveren sam da Džo to razume i da je spreman za to”, rekao je Hodžson. Engleska je u petak poražena od Čilea sa 2:0.

Roj Hodžson dao šansu trojici debitanata, golmanu Frejzeru Forsteru, veznjaku Adamu Lalani i napadaču Džeju Rodrigesu, a za okršaj sa Nemcima najavio je povratak iskusnijih igrača.

Pored Harta, na spisku je ponovo i levi bek Čelsija Ešli Kol, a takođe, za tim će konkurisati oporavljeni napadač Liverpula Danijel Staridž, a u sastavu gotovo sigurno neće biti defanzivca Mančester Junajteda Fila Džonsa, te Majkla Kerika i Danija Velbeka, dok još uvek nije potvrđen nastup Stivena Džerarda.

Šef stručnog štaba "Gordog Albiona" svestan je kvaliteta koji nemački tim ima na sredini terena i u napadu i zna da će Englezima biti potrebno mnogo snage kako bi pobedili u utorak.

"Nemački tim je postao primer za mnoge evropske nacionalne selekcije koje treba da prođu kroz tranzicioni period smene generacija. Mislim da je Fudbalski savez Nemačke postupio veoma mudro, izgradivši veoma mlad tim sa atraktivnim stilom igre. To su uradili još 2006. godine i na tim osnovama su i dalje u vrhu svetskog fudbala", naveo je Hodžson.

Nacionalni timovi Nemačke i Engleske poslednji put su se susreli na Svetskom prvenstvu 2010. godine kada su "Panceri" zabeležili ubedljivu pobedu (4:1). Pre toga, u poslednja četiri susreta pobede je odnosio gostujući tim, po dva trijumfa ostvarile su obe selekcije.

Njihov trinaesti duel zakazan je za utorak od 21h na Vembliju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve