Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.11.2013.

11:40

Brazil pet, Hondurašani samo tukli

Brazil je u Majamiju dobio Honduras, 5:0, Skolarijev tim delovao je ubedljivo, rival, učesnik Svetskog prvenstva, samo ratoborno.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Južnoamerikanci su postigli četiri gola za 20 minuta u drugom delu, igrači predstavnika KONKAKAFa dobili tri žuta kartona zbog faulova nad Nejmarom.

Od avgustovskog poraza od Švajcarske Skolarijeva ekipa je 'nanizala' pet pobeda, a do ove je stigla pred 71.124 gledaoca na Floridi.

Skolari je dosta menjao prethodnih meseci a čini se da je sada sve bliži formaciji u kojoj će igrati, sa Bernardom iz Šahtjora na jednom boku, Nejmarom i Žoom skroz napred, Paulinjom i Oskarom u ofanzivnom delu veznog reda i sa puno promena mesta svih 90 minuta.

Počeli su Viktor, Maikon, David Luiz, Dante, Maksvel, Luiz Gustavo, Paulinjo, Bernard, Oskar, Nejmar i Žo. U nastavku je Skolari podsetio sve pretendente na titulu prvaka sveta 2014. godine na još neke adute, igrali su i Robinjo, Hulk, Ramires i Vilijan.

U ranoj fazi utakmice selekcija Hondurasa je imala dve dobre prilike, nije ih iskoristila a do kraja su Palasios i drugovi uglavnom tukli Nejmara i primali golove. Brazil je poveo u 22. minutu, Paulinjo je dobro prošao a Bernard pogodio.

U nastavku je igrao samo jedan tim, viđena su četiri gola i nekoliko prilika za domaćina sledećeg šampionata sveta.

Drugi i treći gol postigli su igrači odbrane, Dante glavom posle centaršuta Nejmara u 55. minutu, Maikon isprativši akciju i pokušaj Paulinja.

Do kraja su se izigrali igrači sa klupe, par lepih poteza Hulka, Vilijana i Ramiresa i golovi Vilijana u 70. i Hulka u 74. minutu za konačnih 5:0 za Brazil.

Više od 70.000 ljudi posmatralo je meč u Majamiju, to je najveća poseta nekoj od utakmica 'Selekaa', ne računajuće one na Marakani, u poslednje dve godine. Utakmicu će posebno pamtiti Markos Aoas Korea 'Markinjos', mladi štoper Pari Sen žermena koji je debitovao u dresu selekcije petostrukog prvaka sveta.

Od igrača koje je Skolari pozvao za dve prijateljske utakmice, sa Hondurasom i 19. novembra sa timom Čilea, na teren nisu izlazili golman Žulio Sezar, Dani Alveš, Tijago Silva, Marselo i Ernanes. Fred nije igrao zbog povrede a od igrača koji su u poslednjih šest meseci igrali na spisku nije bilo Anrea Santosa, Filipe Luisa, Lukasa Moure, Fernanda, žadsona, Pata...

Brazil - Honduras 5:0
Bernard 22, Dante 55, Maikon 66, Vilijan 70, Hulk 74

Brazil: Viktor, Maikon, David Luiz, Dante (od 72. Markinjos), Maksvel (od 71. Lukas Leiva), Luiz Gustavo, Paulinjo, Bernard (od 45. Vilijan), Oskar (od 64. Ramires), Nejmar (od 66. Hulk), Žo (od 46. Robinjo)

Honduras: Valjadares, Peralta, Bernandes (od 64. Montes), Figeroa, Izagire (od 72. H. Garsija), V. Palasios (od 74. Delgrado), Klaros, Espinosa (od 64. Čaves), O. Garsija (od 64. Nahar), Bengtson (od 72. H. Palasios), Kostli

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve