Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.11.2013.

03:32

Pola Evrope juri Filipa Đorđevića

Filip Đorđević postao je najtraženiji srpski fudbaler ove zime, zahvaljujući odličnoj formi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đorđević je u petak dao jedini gol za Srbiju protiv Rusije, a u dresu Nanta tresao je mrežu 8 puta na 13 mečeva ove sezone.

Još važnije, Filipu sledećeg leta ističe ugovor, pa se sukobljavaju dve strategije – kupiti ga u januaru za male pare, ili sačekati leto i dobiti ga besplatno.

Za Đorđevića je u ovom trenutku zainteresovan dvocifren broj ozbiljnih evropskih klubova, a Korijere delo Sport prenosi konkretne podatke o ponudi koju je agent našeg fudbalera Alesandroi Luči dobio od Lacija – 1.2 miliona evra po sezoni.

Svi se slažu da momku, koji je od odlaska iz Srbije igrao za Nant sa uspehom u drugoj francuskoj ligi, a zatim preneo isti nivo forme i u elitni rang francuskog fudbala, sledi potpisivanje ugovora koji će ga doživotno zbrinuti.

Kako prenose italijanske kolege, pored Lacija Đorđevića žele Juventus, Inter, Roma, Fiorentina, Sampdorija, Udineze i Parma. To je spisak ograničen na Apenine, a na njega treba dodati bar po dva kluba u Bundesligi i Premijer ligi. Filipa žele i vodeće francuske ekipe, Lion je imao spremnu ponudu koja je letos propala jer nisu uspeli da prodaju Gomisa, ali je verovatnije da će on sada preći u jaču ligu.

Lacijali žele da sa srpski reprezentativac stigne sledećeg leta, kao besplatni igrač, i bude ključni šraf u promeni napada, pošto iz kluba gotovo izvesno idu Klose i Flokari. Problem je što Lacio u ovom prelaznom roku nema mesta za igrače izvan EU.

To daje veliku prednost klubovima koji bi bili spremni da već u januaru plate obeštećenje, koje će svakako biti daleko ispod realne Đorđevićeve cene. Tu se pre svega misli na Inter, sa novim i ambicioznim gazdom, ali i na klubove iz ostatka Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve