Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.10.2013.

16:28

"Vidić bio spreman na rat za KiM"

Bivši menadžer Mančester Junajteda ser Aleks Ferguson u svojoj biografiji je Nemanju Vidića opisao kao strogog, mračnog i beskompromisnog, ali ponosnog Srbina.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ferguson u autobiografiji, objavljenoj u utorak, nije ostao dužan nikome, a pisao je o igračima koje je sâm trenirao, ali i svojim rivalima.

Legendarni škotski stručnjak je opisao zanimljivu situaciju sa Vidićem, kada mu je srpski fudbaler pre nekoliko godina rekao da postoji mogućnost da ode u vojsku.

Vidić je bio strog, mračan i beskompromisan tip. Ponosni Srbin. Prišao mi je 2009. godine i saopštio da postoji mogućnost da ga pozovu u vojsku. Kada sam ga zabrinuto pitao kako to misli, rekao je: ’Kosovo. Idem, to je moja dužnost’. Imao je taj pogled u očima“, napisao je Ferguson.

Vidić je u redove Mančester Junajteda došao 2005. godine iz moskovskog Spartaka i od tada se izborio za status jednog od najboljih štopera u Evropi. Svojim partijama zaslužio je da u društvu legendi ’crvenih đavola’, kakve su Rajan Gigs i Pol Skols, dobije kapitensku traku pre dve godine.

Iako je Fergusonova autobiografija objavljena tek u 15 časova po našem vremenu, već je izazvala brojne kontroverze, a šta je sve napisao pročitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

195 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve