Nova vest
Fudbal

Subota, 19.10.2013.

08:48

Hofenhajm se nada poništavanju meča

Čelnici Hofenhajma uložili su žalbu Fudbalskom savezu Nemačke zbog priznavanja nepostojećeg gola Bajer Leverkuzena u petak veče.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Štefan Kisling bio je strelac za vođstvo "farmaceuta" od 2:0 u premijernom meču 9. kola Bundeslige, iako je pogodio spoljni deo mreže, a lopta kroz mrežu ušla u gol.

Slična situacija se dogodila 1994. kada je Tomas Helmer postigao fantomski gol za Bajern protiv Nirnberga. Lopta tada nije ni ušla u gol. Tada je FS Nemačke ponoštio utakmicu, pa se u Hofenhajmu nadaju istoj odluci.

"Imao sam malu sumnju ali reakcija igrača je bila čista, niko se nije bunio protiv odluke. Proverio sam i sa Kislingom. Ali niko, čak ni on, nije rekao da nije bio gol. Lopta je bila u mreži i za sve na terenu to je bio legitiman gol", rekao je Brih.



Kisling, koji se prvo uhvatio za glavu zbog promašaja, nakon što je sudija Feliks Brih pokazao na centar, nije proznao arbitru da nije bilo gola, već ga je proslavio sa saigračima.

"Zaista nisam video, okrenuo sam se i iznenadio kada sam video loptu u mreži. Nisam znao kako je došla tu", rekao je Kisling.

Bajer je na kraju slavio sa 2:1 u Hofenhajmu.

"Nismo tako želeli da pobedimo, fer rezultat bio bi 2:2", rekao je sportski direktor Leverkuzena Rudi Feler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve