Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.10.2013.

20:25

Srbija blistala na krilima Baste

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedom je okončala kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, pošto je u Jagodini deklasirala Makedoniju sa 5:1.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Igrač utakmice bio je Dušan Basta, koji je postigao gol i imao je tri asistencije.

U 16. minutu Ristovski je dao autogol, tri minuta kasnije prednost je duplirao Basta, a u 38. minutu Kolarov je iz penala rešio pitanje pobednika. Dušan Tadić se u 54. minutu upisao u strelce, a Šćepović je u 73. dao peti gol za naše. Utešni gol za Makedoniju postigao je Jahović u 83. minutu

’Orlovi’ takmičenje završavaju na trećoj poziciji u grupi sa 14 osvojenih bodova.

Stadion: Gradski u Jagodini
Sudija: Rihard Truc (Slovačka)
Srbija – Makedonija 5:1
Ristovski 16 (ag), Basta 19, Kolarov 38 (pen), Tadić 54, Šćepović 73 - Jahović 83

Srbija: Stojković, Rukavina (Trajković 84), Nastasić, Ivanović, Kolarov, Milivojević (Petrović 76), Matić, Basta, Tadić, Tošić, Đorđević (Šćepović 62).
Makedonija: Pačovski, Alioski, Noveski, Grnčarov, Demiri (Babunski 56), Ristovski, Ranđelović, Stjepanović, Ibraimi (Trajkovski 46), Kostovski, Ivanovski (83).

Tok meča:

1. min. Kolarov je odlično prošao po levoj strani, dodao do Tadića, koji je otišao previše ulevo pre nego što je poslao loptu ka Đorđeviću. Napadač Nanta nije mogao na pravi način da zahvati loptu.

5. min. Odličan dribling Tadića po levoj strani. Fudbaler Tventea potom je ubacio loptu, ali je Noveski intervenisao ispred Đorđevića.

10. min. Srbija ima inicijativu, a u razmaku od jednog minuta stvorila je dve velike šanse. Basta je centrirao sa desne strane, Tadić je bio s13m na pet metara od gola i šutirao je levom nogom, ali Pačovski je izbio loptu u korner. Odbrana Makedonije nije dobro reagovala posle ubacivanja iz ugla, a Nastasić je sa desetak metara šutirao pored gola.

15. min. GOL! Srbija je povela 1:0, sasvim zasluženo. Tošić je odigrao dupli pâs sa Matićem, ćušnuo loptu desno do Baste, a posle njegovog centaršuta Ristovski je poslao loptu u svoju mrežu.

17. min. Odličan udarac Baste sa dvadesetak metara završio je malo pored desne stative.

19. min. GOL! Srbija vodi 2:0, Basta je zaslužio gol. Odbrana Makedonije bila je konfuzna, Kolarov je centrirao sa leve strane, a Basta je sačekao loptu na suprotnom boku i plasirao je u nebranjeni deo mreže.

23. min. Srbija nije spuštala tempo – Matić je iskontrolisao loptu u kaznenom prostoru, pametno je sačekao ubacivanje Kolarova s leve strane, a udarac igrača Mančester Sitija odbranio je Pačovski.

'Orlovi' su bili superiorni, Makedonija je izvela jedan korner, ali osim toga maltene nije prešla centar.

33. min. Ubacivanje Tadića sa leve strane, ali Makedonci u poslednjem trenutku izbijaju loptu ispred Baste.

38. min. GOL! Srbija vodi 3:0. Basta je imao još jedan izvrstan šut, pre nego što je Grnčarov oborio Ivanovića u kaznenom prostoru. Loptu je uzeo Kolarov i poslao je golmana u pogrešnu stranu.

Do kraja poluvremena naši su kontrolisali igru, ali većih šansi nije bilo.

48. min. Centaršut Rukavine sa desne strane, ali lopta je prošla kroz šesnaesterac i niko je nije dotakao.

53. min. GOL! Srbija vodi 4:0. Makedonska odbrana nastavila je sa očajnom igrom, a Basta sa sjajnom. Prošao je po desnoj strani i centrirao, a Dušan Tadić je u srcu šesnaesterca imao vremena da primi loptu i da savlada Pačovskog.

63. min. Stojković je nesigurno reagovao posle kornera, bila je to prva šansa za Makedoniju, ali naša mreža ostala je netaknuta.

73. min. GOL! 5:0! Tempo je malo opao, Stefan Šćepović je zakasnio na centaršut Tošića, ali nekoliko minuta kasnije bio je na pravom mestu. Fenomenalni Basta centrirao je sa desne strane, a Šćepović je glavom postigao svoj prvi gol u šestom nastupu za reprezentaciju.

83. min. GOL! Makedonija je smanjila na 5:1. Adis Jahović, koji je minut pre toga ušao u igru, predriblao je celu odbranu Srbije i plasirao je loptu ispod Stojkovića za utešni gol naših južnih suseda.

88. min. Šansa za ivanovića, ali fudbaler Čelsija nije se najbolje snašao.

90-2. min. Poslednju priliku na meču promašio je Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

235 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve