Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.10.2013.

20:54

"Hvala Delijama, ali i Grobarima"

Bivši golman Crvene zvezde Zvonko Milojević, koji je doživeo tešku saobraćajnu nesreću 2007, rekao je da njegova "utakmica za oporavak" i dalje traje.

Izvor:

Autor:

Default images

"Stanje u kojem se trenutno nalazim pomoglo mi je da uvidim ko su mi pravi prijatelji, jer je u dobru lako biti dobar, a u nevolji mnogo teže. Mnoge moje bivše kolege i saigrači su mi pružili pomoć, a najviše moj kum Dejan Stanković, Dejan Veljković, Fudbalski savez Srbije i moji bivši klubovi Zvezda, Anderleht, Jagodina i Lokeren" rekao je Milojević.

Popularni Miloje se već petanestak dana nalazi se na rehabilitaciji u Atomskoj Banji Gornja Trepča i ističe da mu boravak u ovom lečilištu izuzetno prija.

On je posebno naglasio postupak pojedinih igrača, njih 17, koje nije želeo da imenuje, a izašli su mu u susret omogućivši mu da vozi kola sa ručnim komandama.

"Izuzetno mi je drago što su pored Delija i navijači Partizana uzeli učešće u svim akcijama za mene. Navijači Zvezde snimili su jednu veoma dirljivu pesmu pod nazivom 'Pobedi Miloje' i kada sam je čuo prvi put - zaplakao sam", rekao je poznati golman.

Milojević ističe da njegova borba i dalje traje i očekuje da će dati rezultate.

"Nadam se da ću, uz božju pomoć i napredak koji ostvarim boravkom ovde u banji, stati na noge", naglasio je on.

Najsrećniji trenutak u sportskoj karijeri, kako kaže, bio mu je prilikom osvajanja titule klupskog prvaka sveta u Tokiju, kada je Zvezda savladala čileanski Kolo-Kolo rezultatom 3:0.

"Tom pobedom smo narodu priredili veliku radost", podsetio je Milojević.

Govoreći o trenutnoj situaciji u srpskom fudbalu i šestogodišnjoj dominaciji večitog rivala njegovog bivšeg kluba iz Ljutice Bogdana, Milojević je izrazio želju da će se ona prekinuti, ali je napomenuo da je Partizan sve to vreme zasluženo bio prvak.

"Nisu možda uvek imali najbolje ekipe, ali ih je pratila sportska sreća, koja je Zvezdi nedostajala, i pored igračkog kvaliteta predstavlja neophodan faktor uspeha", naveo je Milojević.

Uz konstataciju da u Srbiji trenutno ima mnogo mladih igrača za koje je nezahvalno davati prognoze, jer su skloni oscilacijama, Milojević smatra da je bivši napadač Partizana i sadašnji igrač Anderlehta, Aleksandar Mitrović, veliki potencijal.

Direktor Atomske Banje Lidija Obradović Bursać kaže da je ova ustanova poklonila rehabilitaciju bivšem Zvezdinom golmanu.

"Imajući u vidu težinu Zvonkovih povreda, on se za sada dobro oporavlja. Rehabilitacija se odvija po planu, ojačao je, ali taj proces će dugo trajati, možda i čitavog njegovog života, a mi ćemo mu u tome svesrdno pomagati", navela je Obradović Bursać.

Prema njenim rečima, banja je poznata po rehabilitaciji neuroloških pacijenata poput Milojevića, jer sastav vode doprinosi oporavku mišićnih i nervnih tkiva, tako da se očekuje napredak u njegovom oporavku.

Milojevićev bivši saigrač iz belgijskog Anderlehta, Nenad Jestrovih, koji ga je u ponedeljak obišao zajedno sa Darkom Anićem, nekadašnjim fudbalerom Vojvodine, Crvene zvezde i Briža, kaže da je ovo samo jedna u nizu poseta koje Zvonku mnogo znače u daljem oporavku.

"Mi mu dajemo snagu i pozitivnu energiju da istraje u svojoj borbi da ponovo prohoda", rekao je Jestrović, dodajući da su Zvonkovi prijatelji uvek tu kada zatreba.

Našem fudbalu, ocenio je Jestović, posebno nedostaju kvalitetni golmani poput Zvonka.

"Stanje bi bilo drugačije da se fudbaleri i dalje školuju kao nekada. Mladi igrači odlaze u inostranstvo pa zbog toga nije lako napraviti kvalitetnu ligu, a najveći problem je nedostatak novca, zbog čega su klubovi prinuđeni da stalno prodaju igrače u cilju opstanka", smatra Jestrović.

Anić je dodao da su posete i razgovori najmanje što mogu da učine za Zvonka u njegovoj najtežoj utakmici do sada, izrazivši čekivanje da će i ostali ljubitelji fudbala slediti njihov primer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve