Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.10.2013.

19:20

Sudije i klubovi: Ko tu kome preti?

Otvoreno pismo arbitara iz najvišeg ranga upućeno predsedniku Fudbalskog saveza Tomislavu Karadžiću uzrok je novih potresa u srpskom fudbalu.

Izvor:

Autor:

Default images

Povod za tako nešto leži u činjenici da se, kao i ranijih godina, retko koje kolo nacionalnog šampiona okonča a da se ne povede rasprava o kvalitetu deljenja pravde.

Ovoga puta, nije se sve završilo na međusobnim prepucavanjima i optužbama jer su se povodom cele priče oglasili visoki zvaničnici iz svih svera života.

Krenimo od početka, prvo su sudije krajem prošle nedelje istakle da su spremne da javno saopšte ko ih vređa i prete, poručivši da ukoliko se to nastavi da više neće suditi i da FSS angažuje arbitre iz inostranstva.

Pošto arbitri, ipak, nisu naveli koji im klubovi konkretno prete, to je umesto njih učinio Tomislav Karadžić, a ubrzo je usledio odgovor jednog od 'prozvanih klubova'.

U celu priču uključio se i premijer države Ivica Dačić, rekavši da ne razume zašto bi se ikao plašio "njegove malenkosti i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića".

Predsednik FK Radnički iz Kragujevca Milenko Marjanović demantovao je za B92 da je iko iz kluba pretio sudijama na bilo koji način.

No, tu nije kraj, poslednje u nizu saopštenja izdao je Odbor za zaštitu integriteta fudbalskih sudija, u kom se pozdravlja odluka predsednika Sudijske organizacije Bogoljuba Stepanovića da u decembru napusti tu funkciju, zahtevajući od njega do to isto učini i sa funkcijom predsednika Sudijske komisije FSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve