Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.10.2013.

23:58

Euzebio: Boli me poređenje sa CR7

Legendarni portugalski fudbaler Euzebio rekao je da ga boli debata ko je bolji, on ili Kristijano Ronaldo.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Velika debata pokrenuta je prošlog meseca kada je Ronaldo pretekao Euzebija i postao drugi strelac u istoriji Portugala.

Euzebio je istakao da poređenje njega i Ronalda nije fer zato što je odigrao manje mečeva od fudbalera Reala.

Boli me ovo poređenje zato što je nemoguće porediti. To je velika greška, zato što sam ja odigrao oko 60 mečeva da bih postigao toliko golova (41)“, rekao je Euzebio.

Ronaldo je postigao het-trik u trijumfu Portugala nad Severnom Irskom sa 4:2 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Zahvaljujući tome, Portugalac je broj svojih golova u dresu nacionalnog tima doveo do 43 na 106 mečeva.

Ovo je istorija. Više puta sam postigao het-trik za Real, ali nikada do sada za Portugal. To što sam pretekao Euzebija na listi strelaca je normalna stvar zato što je bilo samo pitanje vremena kada ću to učiniti, ali sam ipak veoma ponosan“, rekao je Ronaldo posle meča sa Severnom Irskom.

Ronaldo će već u petak imati šansu da poveća broj golova za reprezentaciju, pošto tada Portugal dočekuje Izrael u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Sada, posle toliko godine, neko uspe da postigne toliki broj golova, ali se to očigledno dešava zato što je lakše igrati protiv nekih timova. Kao primer, ja nikada nisam igrao sa Lihtenštajnom ili Azerbejdžanom“, istakao je Euzebio.

Iako će se mnogi složiti sa legendarnim Euzebiom, sigurno je da 28-godišnji Ronaldo ima šansu da ispiše nove stranice portugalskog fudbala. Samo četiri gola ga dele od najboljeg strelca u istoriji Portugala Paulete, a ako nastavi da se odaziva pozivima selektora mogao bi da sustigne i Luiša Figa po broju mečeva u dresu nacionalnog tima. Figo u ovom trenutku iza sebe ima 21 meč više od Ronalda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve