Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.10.2013.

23:41

Sušić: Biće teže nego u prvom meču

Fudbaleri Bosne i Hercegovine okupili su se u ponedeljak pred poslednje dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa Lihtenštajnom i Litvanijom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Selekcija BiH trenutno drži prvo mesto na tabeli kvalifikacione grupe G sa 19 bodova, koliko ima i Grčka. To joj sigurno garantuje mesto u baražu za Brazil, ali selektor Safet Sušić i njegovi izabranici žele da direktno odu u Brazil i za to su im potrebni trijumfi u oba susreta koji se igraju u petak i utorak.

Pobedili smo u gostima Lihtenštajn neočekivano ubedljivim rezultatom (8:1), ali smo se mučili u prvoj 25 minuta. Do tada nismo mogli da damo gol, a kada smo uspeli, bilo je mnogo lakše. Sada oni imaju veliko iskustvo igranja sa nama i biće puno teže. Sigurno treba očekivati težu utakmicu, ali ako budemo maksimalno ozbiljni, onda neće biti problema“, istakao je Sušić, „Staviću ofanzivnu ekipu sa dosta igrača koji mogu da reše utakmicu. Neće biti lako kao u Lihtenštajnu, ali mislim da ne bi smelo da nam se desi da napravimo kiks u jednoj ovakvoj utakmici“.

Pred duel sa Lihtenštajnom Džeko i Lulić strepe zbog žutih kartona da ne bi propustili važno gostovanje u Kaunasu.

Moram da izvedem našu najbolju ekipu od prvog trenutka da što pre možemo da rešimo utakmicu. Treba izbegavati prigovore, moji igrači su inteligentni i verujem da neće doći u situaciju da zarade karton“, naglasio je Sušić.

Duel BiH i Lihtenštajna igra se u petak od 20 časova u Zenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve