Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.10.2013.

22:58

Pojet najbliži klupi Sanderlenda

Urugvajski stručnjak Gustavo Pojet nalazi se na korak od imenovanja za novog menadžera Sanderlenda.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Prema izvorima engleskih medija, 45-godišnji Pojet i vlasnik ’crnih mačaka’ Elis Šort su blizu dogovora, a očekuje se da imenovanje bude upriličeno u toku dana u utorak

Ukoliko do dogovora dođe, Pojet će na klupi Sanderlenda zameniti Paola Di Kanija, kojeg su praktično igrači oterali sa mesta menadžera.

Pojet će tako postati šesti menadžer Sanderlenda u poslednjih pet godina. Klub je, inače, bez menadžera od 22. septembra kada je Di Kanio dobio otkaz posle 175 dana na klupi. Privremeno ga je zamenio Kevin Bol, a Sanderlend je od tada zabeležio očekivane poraze od Liverpula i Mančester Junajteda.

Pojet je bez posla od ovog leta, kada je dobio otkaz u Brajtonu. Mnogi se sećaju da je za otkaz saznao dok je radio kao stručni konsultant za BBC za vreme utakmice Kupa konfederacija između Nemačke i Španije. Prethodno je vodio tim do titule u Ligi jedan u sezoni 2010/11 i to mu je bio prvi trenerski posao.

Pojet, inače, u svojoj nedavnoj izjavi nije krio da želi posao na „Stadionu svetlosti“.

Kada sam napustio Brajton, mislio sam da ću ostati u Engleskoj bar do januara. Planirao sam da ću, tokom prvih mečeva sezone, pažljivo pratiti timove za koje mislim da će biti u nevolji. Naravno, gledam Čelsi, Arsenal, Mančester, ali postoji grupa timova za koje sam znao da ukoliko ne budu imali dobar start sezone ja mogu da dobijem šansu. Pratio sam Sanderlend, mnogi su tokom leta pričali o njima, zbog Paola i velikog broja novih igrača, tako da sam ih dosta gledao“, rekao je Pojet, koji je kao igrač u Engleskoj branio boje Čelsija i Totenhema.

Posle sedam kola u Premijer ligi, Sanderlend ima samo jedan bod i nalazi se na samom začelju tabele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve