Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.10.2013.

23:39

Zvezda bonus: Suze, cigle, nasrtaji

Pojam trećeg poluvremena u srpskom sportu počeo je da menja značenje na utakmicama Crvene zvezde.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Iz meča u meč, kada god im ne ide na terenu, igrači crveno-belih učestvuju u dodatnim manifestacijama u kojima učestvuju i navijači.

Posle postrojavanja i skidanja dresova na Vračaru, Banovo brdo donelo je i fizički sukob jednog od igrača i jednog navijača. Marko Vešović zatrčao se da se obračuna sa navijačem koji ga je vređao, ali je Marko Mirić uspeo da spreči eskalaciju sukoba.

Zvezda se preko Topčidera kući vraća sa dva gola u mreži i bez bodova, posle utakmice u kojoj je Čukarički bio upadljivo bolji protivnik, a ključnu ulogu odigrao je 21-godišnji Slavoljub Srnić, koji je prošle sezone sa Marakane otišao na pozajmicu, a zatim potpisao i trajni ugovor sa „Brđanima“.

 

Slavoljub i njegov brat Dragoljub vređani su prilično sistematično tokom većeg dela meča, sve dok Slavoljub nije dao drugi gol i odbio da se raduje (zapravo - zaplakao je). Desetak minuta kasnije napustio je teren bez zvižduka, navijači su potražili drugu metu u formi igrača u crveno-belim dresovima.

Ironično je da zvanični spiker (tj. delegat) nije našao za shodno da ijednom zamoli publiku za pristojnost dok su vređali dva dečaka samo zato što su odlučila da iz kluba odu da bi dobila priliku da igraju, ali su na prvu uvredu na sudijin račun (a za to bar u našem fudbalu uvek ima dovoljno povoda) hitro reagovali i zapretili prekidom.

Na kraju utakmice igrači su se opet postrojili ispred najvatrenijih navijača, koji su ponovo bili u punom broju, ali su umesto podrške još jednom fudbalere zasipali uvredama gotovo od samog starta meča.

Kad su odslušali svoje ("Bravo devojke") igrači su krenuli ka svlačionici, ali im se tada očigledno javila i hrabrost, pa na uvrede tzv. civilnih navijača nisu hteli da oćute, već je Vešović poleteo da se obračuna.

Što se onih najvatrenijih tiče, u nekoliko navrata su u teren ubacivali razne objekte, a jedan od kolega snimatelja prošao je dobro zahvaljujući srećnoj okolnosti – na manje od pola metra od glave proletela mu je cigla.

 

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve