Nova vest
Fudbal

Subota, 05.10.2013.

19:08

JSL: Partizan razočarao za rođendan

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno sa Javorom bez golova, dan nakon proslave 68. godišnjice od osnivanja Jugoslovenskog sportskog društva.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Lider šampionata je imao inicijativu na terenu tokom cele utakmice (posed lopte 59% prema 41%), ali ni iz 15 šuteva nije uspeo da postigne pogodak.

Bez obzira na ovaj kiks, "crno-beli" ostaju prvi na tabeli Jelen Super lige, sada imaju 17 bodova, dok drugoplasirani Čukarički, odnosno trećeplasirana Crvena zvezda imaju 14, odnosno 13 i utakmicu manje.

Partizan je tokom prvog poluvremena imao inicijativu, stvarao šanse, međutim realizacija je bila katastrofalna, Nemanja Kojić se pošteno ispromašivao, a velika većina napada je završavala se na ivici kaznenog prostora, gde krilni igrači, Andrija Živković i Miloš Jojić nisu uspevali da prevare protivnike.

Javor je zapretio u nekoliko navrata i to uglavnom preko levog krila, gde su gosti velike poteškoće pravili mladom desnom beku Marku Živkoviću, pored koga je prilično nesiguran bio i centralni defanzivac Vojislav Stanković.

U nastavku je zaigrao i Ismael Fofana, umesto Erika Đembe Đembe koji se gotovo nije video na terenu i uneo je živost u igru domaće ekipe. To je potrajalo svega prvih desetak minuta drugog dela, Kojić je opet imao dobru šansu, ali je očajno reagovao.

Konačno su se otvorili i gosti, koristili su nervozu protivnika i pretili iz kontranapada, međutim i njima je falilo koncentracije u završnici, imali su pred sobom prazan gol, a potom je i Borko Veselinović propustio odličnu 1 na 1 šansu.

U nadoknadi vremena Fofana je imao lepu priliku, ako kao da se uplašio da je realizuje, da bi poslednji udarac ka golu Javora uputio Predrag Luka u 96. minutu.

Partizan se nalazi u velikoj krizi, nakon poraza od Vojvodine u prošlom kolu stigao je i ovaj remi sa Javorom, koji polako diže formu i pokazuje da ravnopravno može da se nosi sa ekipama iz gornjeg doma tabele.

Tok meča

Na stadionu Partizana ima tek oko 10.000 ljudi, što je razočaravajući podatak ako se u obzir uzme činjenica da je ulaz bio slobodan, u okviru proslave 68. rođendana Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.

Sastavi ekipa:

Partizan: Stojković, M. Živković, Volkov, Stanković, Obradović, Đemba Đemba, Gulan, Jojić, Ninković, A. Živković, Kojić

Javor: Lazović, Gojačanin, Miletić, Milović, Ž. Đokić, Alempijević, J. Đokić, Docić, Gafuranov, Sotirović, Ivković.

11' - Prva prilika za Nemanju Kojića, nakon početnog ispitivanja snaga, "crno-beli" su bili konkretniji u napadu i došli do šanse posle već trećeg izvedenog kornera. Ninković je nabacio loptu u šesnaesterac, a bivši napadač Rada je glavom šutirao pored desne stative.

13' - Javor je pripretio iz kontranapada, jedna dubinska lopta umalo je prevarila odbrambenu liniju Partizana, međutim linijski sudija je signalizirao ofsajd poziciju.

18' - "Crno-beli" su dobrih pet minuta gradili akciju, od poslednje linije, preko Obradovića i Đembe Đembe lopta je stigla do Andrije Živkovića koji je centrirao, međutim odbrana je bila sigurna i otklonila opasnost.

20' - Velika šansa za Javor, Alempijević je prošao po levom boku, Marko Živković je "ispao" otvorio prostor protivniku, koji je previše otišao ka gol-aut liniji i nije imao najbolji pregled situacije. Loptu je poslao na drugu stranu, ka ivici kaznenog prostora odakle je usledio šut na gol, ali bez opasnosti po Stojkovića.

24' - Levi bek Partizana je u kopačkama koje nosi Lionel Mesi sjajno proigrao Andriju Živkovića na desnom boku, takozvanom prenosnom dijagonalom, ali nije bilo previše ideja i načina da se ugrozi gol Javora. Minut kasnije Jojić je po levoj strani probao prodorom, međutim zaustavila ga je odbrana gostiju.

27' - Partizanovi Živkovići su stvorili odličnu priliku, Marko je proigrao Andriju iako je možda mogao da prosledi loptu Ninkoviću koji se otvarao u sredini. Ninković je oprobao udarac koji minut kasnije, Jojić je ovoga puta uspeo da prevari levu stranu odbrane Javora, doturio je loptu saigraču koji je preterao i poslao je visoko preko gola.

Posle pola sata igre Javor se brani, uglavnom sa deset igrača na svojoj polovini, ali to nije dovoljno domaćoj ekipi da napravi neku organizovaniju akciju, Andrija Živković, odnosno Miloš Jojić pokušavaju sa boka, dok gosti svoju šansu traže iz kontranapada i to uglavnom po levoj strani, napadajući Marka Živkovića koji je prilično nesiguran. Njemu se u greškama pridružuje Vojislav Stanković, kome očigledno fali samopouzdanje.

35' - Prvi korner za Javor, a zatim i drugi, izgleda da su se Ivanjičani opustili i uvideli da mogu da igraju fudbal protiv aktuelnog šampiona. U narednom napadu Partizana Jojić se lepo otvorio, međutim poslednja linija odbrane gostiju je na vreme reagovala i postavila dobru ofsajd zamku.

40' - Na isteku prvog poluvremena odnos u posedu lopte je 58% prema 42% u korist "crno-belih" koji su imali fantastičnu šansu preko Nemanje Kojića, Jojić ga je odlično proigrao sa svoje polovine, Kojić je primio loptu iskosa sa desne strane kaznenog prostora, međutim završni udarac je bio nedostojan igrača koji je trenutno prva opcija u napadu šampiona Srbije. Golman Javora je izleteo, skratio ugao i primorao špica Partizana da pošalje loptu pored desne stative.

45' - Pleli su mrežu oko šesnaesterca Javora igrači Partizana, ali se najpre Andrija Živković prekombinovao, potom je Ninković loše odreagovao, da bi posle kornera Volkov glavom poslao loptu preko prečke.

Pomoćni trener u Partizanu Zvonko Varga nije zadovoljan izdanjem fudbalera "crno-belih" u prvom poluvremenu.

"Kao da čekamo drugo poluvreme da počnemo da igramo. Igrači Javora su nas naterali da igramo kako oni žele što je naša greška. Imali smo šanse tek u poslednjih desetak minuta i moramo da izvučemo pouke iz toga. Važan je gol, moramo da zatresemo mrežu protivnika, a u drugom poluvremenu će šansu dobiti Malbašić i Luka koji mogu da donesu prevagu", naveo je Varga.

Njegov kolega sa suprotne strane Dragan Cvetić nada se da će prvo poluvreme biti ponovljeno i u nastavku.

"Tako smo se dogovorili, da se vratimo nazad i da čekamo šanse iz kontranapada. Momci su odlično uradili posao za sada, a verujem da će Partizan u prvih desetak minuta nastavka napasti iz svih snaga što je naša šansa za iznenađenje", rekao je Cvetić.

46' - Navijači Partizana su sve nervozniji, čuli su se i prvi zvižduci sa južne tribine, a povod za to je vraćanje lopte u poslednju liniju tima. Novi igrač u sastavu "crno-belih" je Fofana koji je na terenu umesto Đembe Đembe.

50' - Fofana se već našao u šansi, Jojić je previše komplikovao na desnoj strani, ali je ipak uspeo da centrira, Fofana je zahvatio loptu glavom, ali je ona dobila čudan efe i umesto ka, otišla od gola Javora.

Fudbaleri Partizana su vidno agresivniji, Andrija Živković je i dalje opasan po desnoj strani, a na startu drugog dela je promenio strane sa Jojićem, koji je takođe pokušavao preko boka.

55' - Ponovo Kojić i ponovo očajna reakcija, Živković je uputio lep centaršut, doduše lopta je dobila na visini prilikom leta što je možda i zasmetalo napadaču domaćih i onemogućilo ga da uputi jači udarac glavom.

58' - Volkov je odlično prošao po levoj strani, centrirao, na odbitak je naleteo Fofana, šutirao, ali su udruženim snagama Đokić i Milović izblokirali i ovaj udarac, posle kojeg je pokušao i Jojić, ali je uspeo samo da iznudi još jedan korner, ponovo zbog uklizavanja defanzivaca Javora.

61' - Prva promena u redovima gostiju Vladimir Radivojević ulazi u igru umesto Dušana Ivkovića. Vojislav Stanković opet nespretno reaguje u šesnaestercu svog tima, ali srećom lopta odlazi u korner, koji Javor nije iskoristio na pravi način.

65' - Ninković je lepo prošao, zaleteo se prema kaznenom prostoru ispred kog ga je oborio kapiten Javora Milovan Milović. Iskosa sa leve strane loptu je postavio Jojić i iz slobodnog udarca je gađao gornji desni ugao gola gostiju, ali je čuvar mreže sjajno reagovao i izbacio loptu u korner.

68' - Kratak prekid prozrokovali su navijači Partizana koji su simbolično u 68. minutu predstavili koreografiju praćenu brojnim bakljama i velikim vatrometom u čast rođendana Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Pauza je iskorišćena i da bi teren napustio Kojić, dok se gol sada očekuje od Filipa Malbašića.

72' - Druga promena u redovima Javora, nekadašnji fudbaler Partizana Borko Veselinović je zamenio Husnidina Gafurova, a samo koji sekund kasnije viđena je najbolja prilika za goste, kiksnuo je Stanković, Stojković je istrčao, gol Partizana je bio prazan, međutim fudbaleri Javora kao da su se uplašili prilike da zatresu mrežu protivnika. Već u sledećem napadu Radivojević se našao nadomak kaznenog prostora, ali je zakasnio pas prema Veselinoviću koji se našao u ofsajdu.

80' - Poslednja promena u Javoru, na teren ulazi Nemanja Vidić umesto Marka Docića, a fudbaleri gostiju već počinju sa odugovlačenjem igre i "krađom" vremena. Fudbaleri Partizana su sve nervozniji i na silu pokušavaju da stignu do gola protivnika, a i golman Stojković želi da im pomogne, u jednom trenutku je došao gotovo do polovine terena.

84' - Teren je napustio i Nikola Ninković, čije mesto je zauzeo Predrag Luka. Fofana i Andrija Živković su najaktivniji "crno-beli" u napadu, ali ne uspevaju da sami sebi stvore šansu za šut, u igri Partizana veoma nedostaje kapiten Saša Ilić. Sotirović je u kontri sjajno prošao, nanizao nekoliko fudbalera Partizana, da bi ga na kraju oborio Gulan zbog čega je zaradio žuti karton.

90' - Navijači Partizana su defitivno izgubili strpljenje, sa tribina se začulo "Uprava napolje" u trenucima kada su Fofana i Živković pokušavali solo akcijama da stvore prostor za neku ozbiljniju akciju. Sudija Majo Vujović označio je da će se duel produžiti za još pet minuta.

94' - Javor je imao četiri na četiri, Sotirović je šutirao, Stojković izboksovao loptu koja je stigla pravo na nogu Veselinoviću. Bivši fudbaler Partizana je zahvatio loptu u poluvoleju, ali je ona završila pored stative.

95' - Fofana je izašao gotovo sam pred gol Javora, međutim vratio je loptu nazad, a poslednja šansa dogodila se minut kasnije, Predrag Luka je nakon centaršuta Marka Živkovića zahvatilo loptu kojom je hteo da lobuje čuvara mreže Javora, ali je on bio na visini zadatka i spasao svoj tim poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve