Nova vest
Fudbal

Subota, 21.09.2013.

19:01

Živković blistao, Partizan pobedio

Fudbaleri Partizana pobedili su OFK Beograd kod kuće sa 2:0 u derbiju 6. kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Do 16. uzastopne pobede nad gradskim rivalom crno-beli su došli golovima kapitena Ilića u 43. i mladog Andrije Živkovića u 75. minutu.

Ekipa Vuka Rašovića imala je tokom svih 90 minuta inicijativu i sasvim zasluženo je stigla do pete pobede u šampionatu. Crno-beli su se sada osamostalili na čelu tabele pošto je Čukarički na svom terenu igrao bez golova protiv Jagodine.

Iako je Partizan krenuo znatno ofanzivnije, u prvih deset minuta nije bilo prilika. OFK Beogradf se dobro i organizovano branio, pa je u tom periodu najbolja šansa crno-belih bio skraćeni korner u 4. minutu.

U 19. minutu Partizan je lako mogao do gola. Mladi Živković je poslao odličnu loptu Jojiću na desnu stranu, ovaj je fintom izbacio jednog defanzivca gostiju, ali nije uspeo da proigra Kojića na petercu.

Već u 25. minutu Vuk Rašović je bio primoran da izvrši prvu izmenu – povređenog Stankovića zamenio je Ostojić. Gosti su pokušavali da ugroze Stojkovića iz kontri, ali Bogavac u prvoj četvrtini utakmice nije dobio upotrebljivu loptu.

Andrija Živković je ponovo bio najkonkretniji u ekipi Partizana. U 28. minutu odlično je prošao po desnoj strani i centrirao, ali niko ga nije ispratio. Pet minuta kasnije Živković je pokušao sam do gola, ali je sa 20 metara šutirao preko gola.

Ipak, u samom finišu prvog dela Partizan je poveo. Jojić je započeo napad, u nastavku su kombinovali Andrija i Marko Živković, a posle odbitka je na loptu natrčao Saša Ilić koji je pogodio za 1:0.

Trener gostiju Zlatko Krmpotić napravio je dve izmene u poluvremenu. Umesto Petrovića i Radivojevića zaigrali su Ivanović i Damjanović. Partizan je prvu priliku u nastavku imao u 53. minutu. Kojić je bio u odličnoj situaciji na levoj strani, ali je šutirao za malo pored gola.

Pet minuta kasnije isključen je trener OFK Beograda Krmpotić zbog konstantnih prigovora glavnom sudiji. U 62. minutu Brašanac je zamenio Đemba Đembu.

Novu dobru šansu Partizan je imao u 63. minutu kada je Jojić loše šutirao pored gola. Dva minuta kasnije nakon još jednog odličnog prodora Živkovića Brašanac se nije najbolje snašao u šesnaestercu.

U 75. minutu pobednik je odlučen. Mladi Andrija Živković, koji je bez dileme bio igrač utakmice, nakon sjajnog solo prodora slabijom desnom nogom poslao je loptu pod prečku Radivojevića za 2:0.

Do kraja utakmice Partizan je u laganom ritmu sačuvao prednost. Gosti su pokušali nešto ofanzivnijom formacijom, ali nisu stvorili nijednu gol šansu i na kraju nisu ni mogli da se nadaju bodovima u Humskoj.



Partizan: Stojković, Marko Živković, Volkov, Stanković, Obradović, Đemba Đemba, Gulan, Jojić, Andrija Živković, Ilić, Kojić.
OFK Beograd: Pavlović, Golubović, Vasiljević, Ješić, Zdjelar, Micevski, Perović, Radivojević, Čavrić, Bogavac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve