Nova vest
Fudbal

Subota, 07.09.2013.

13:38

Subotić napustio reprezentaciju!

Odbrambeni fudbaler Borusije iz Dortmunda Neven Subotić odlučio je da do kraja ovog kvalifikacionog ciklusa ne igra za reprezentaciju Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Subotić je odluku da napusti ’orlove’ saopštio selektoru Siniši Mihajloviću posle utakmice sa Hrvatskom, a kao razlog je naveo želju da individualno napreduje.

Razgovarao sam sa selektorom Mihajlovićem i obavestio ga o želji da u narednom periodu posvetim se individualnom radu u klubu i nameri da dodatno napredujem. Nažalost, remijem sa Hrvatskom izgubili smo takmičarske šanse da se plasiramo na Svetsko prvenstvo i u ovom trenutku, posle razgovora sa trenerom Jirgenom Klopom, i njegovom željom da pojačam individualni rad, zamolio sam selektora za razumevanje i zahvalan sam mu na podršci“, rekao je Subotić.

Subotić je pojasnio da nije sebi tako zatvorio vrata reprezentacije, već da će se u narednom ciklusu sa zadovoljstvom odazvati da bude među ’orlovima’.

Ova odluka važi za period do kraja 2013, verujem da imamo veliki broj kvalitetnih igrača koji zaslužuju mesto u nacionalnom timu. Sa izuzetnom željom i ponosom, a ukoliko to selektor bude želeo, biću u sastavu ekipe od naredne godine, kako za pripremne utakmice, tako i za novi kvalifikacioni ciklus. Ubeđen sam da će Srbija u narednom ciklusu pokazati sav kvalitet i da ćemo uspeti da se plasiramo na Evropsko prvenstvo 2016. Lično bih voleo da budem deo te ekipe“, naglasio je Subotić.

Sam Mihajlović je istakao da je iznenađen Subotićevom odlukom, ali da je prihvatam.

Neven mi je rekao da želi da se koncentriše na igranje u klubu i da neće odgovarati na pozive u reprezentaciju do kraja ciklusa. Što se tiče narednog ciklusa, to će biti posebna priča, pa ćemo videti. Nije bilo nikakvih nagoveštaja za ovako nešto. Znam da će svi mene kriviti, kao što je ranije bilo u nekim situacijama, ali nije bilo nikakvih konflikata. Ne znam šta je problem, pre nije igrao, sada igra, možda je to u pitanju“, rekao je Mihajlović.

Fudbalska reprezentacija Srbije ostala je i formalno bez šansi da se plasira na Svetsko prvenstvo u Brazilu posle remija sa Hrvatskom rezultatom 1:1 na stadionu Crvene zvezde u petak uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

190 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve