Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.08.2013.

00:53

Ružan finiš, Barseloni Superkup

Fudbaleri Barselone osvojili su prvi trofej u sezoni, trijumfovali su u Superkupu Španije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Katalonci su do 11. trofeja u takmičenju stigli posle remija bez golova sa Atletiko Madridom na Kamp Nou, te zahvaljujući golu u gostima u prvom meču.

Revanš u Barseloni obeležio je antifudbal u finišu, isključenja za goste, te promašen penal Lionela Mesija u 89. minutu.

Tako su bez pobede do prvog trofeja stigli novi trener Barselone Herardo 'Tata' Martino i veliko letošnje pojačanje Nejmar.

Katalonci su očekivano dominirali u posedu lopte, ali gol Atletika nije bio često u opanosti. Statistički, opasniji je bio madridski tim koji je imao tri šuta više (7-4).

Dijego Simeone je sjajno postavio meč taktički, potpuno zarvorivši sve prilaze svom golu. Rešenja za to nije imao ni tandem Mesi-Nejmar, kojem će biti potrebno još vremena da se ugira.

Prvi put u ovoj sezoni Nejmar je bio starter, ali Brazilac nije doneo očekivanu pokretljivost Barsi u napadu. Nije se proslavio ni najbolji igrač sveta Mesi, koji je u samom finišu propustio da realizuje penal.

Ovaj put rezervista, Pedro je iznudio najstrožu kaznu posle sudara sa Mirandom, ali je Argentinac pogodio prečku posle snažnog udarca.



Desetak minuta ranije Barsa je dobila brojčanu prednost na terenu, jer je Filipe isključen zbog udaranja Danija Alvesa dok je lopta bila na drugoj strani terena.

U nadoknadi vremena 'pocrveneo' je i Arda Turan, ali je on u tom trenutku bio na klupi, jer ga je 20 minuta pre kraja meča zamenio Adrijan.

Turčin je krajem prvog poluvremana propustio fenomenalnu šansu da donese prednost svom timu, tačnije Viktor Valdes je imao neverovatno odbranu.



Oba tima sada mogu potpuno da se posveti Primeri, gde su ostvarili pobede u prva dva kola.

Predstojećeg vikenda oba tima očekuju teška gostovanja. Barselona ide u Valensiju, dok Atletiko Madrid putuje u San Sebastijan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve