Nova vest
Fudbal

Petak, 23.08.2013.

23:55

Juventus, Napoli ili neko treći?

Utakmicom između Verone i Milana u subotu počinje nova sezona italijanske Serije A.

Izvor:

Autor:

Default images

Aktuelni šampion Juventus odbranu trofeja počinje, takođe u subotu, na gostovanju Sampdoriji.

Drugi favorit za titulu - silno pojačani Napoli šampionat otvara kod kuće sa Bolonjom, milanski Inter dočekuje Đenou, uz oproštaj Dejana Stankovića, dok Fiorentina, koja takođe ima velike ambicije, u ponedeljak zatvara kolo na "Artemio Frankiju" sa ekipom Katanije.

Juventus je na šampionsku ekipu dodao Karlosa Tevesa i Fernanda Ljorentea, a pored odbrane trofeja u Kalču ima ambicije i da vrati pehar Lige šampiona u Torino. Ekipa Antonija Kontea je već stigla do prvog trofeja u sezoni - u Super kupu Italije savladan je Lacio.

S druge stane, ekipa Napolija posle dve sezone na drugom mestu, sada želi da se popne na tron. Iz Napulja je otišao najbolji strelac i igrač Edinson Kavani, ali je zato u klub stiglo 'pola Reala' (Albiol, Kaljehon, Iguain), kao i brzonogi Mertens i PSV. Novi trener ekipe Rafael Benites odlučio se da gol kluba sa "San Paola" brani Pepe Rejna.

Fiorentina, naših Adema Ljajića i Nenada Tomovića, posle fantastičnog drugog dela sezone u novoj ima želju da obezbedi Ligu šampiona. U tim Vinčenca Montele stigao je Mario Gomes, kao zamena za Stevana Jovetića.

Vezu je pojačao Josip Iličić iz Palerma, ali i iskusni Hoakin koji je stigao iz Malage. Nova lica u italijanskoj Seriji A su ekipe Sasuola, Livorna i Verone.

Serija A, 1. kolo:
18:00 Verona – Milan
20:45 Sampdorija – Juventus

nedelja:
18:00 Inter – Đenoa
20:45 Kaljari – Atalanta
20:45 Lacio – Udineze
20:45 Livorno – Roma
20:45 Napoli – Bolonja
20:45 Parma – Kjevo
20:45 Torino – Sasuolo

ponedeljak:
20:45 Fiorentina – Katanija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve