Nova vest
Fudbal

Petak, 23.08.2013.

14:27

Andrija Živković, nova nada PFC

Andrija Živković u četvrtak je zvanično predstavljen kao novi prvotimac Partizana, dan nakon što je sa "crno-belima" potpisao profesionalni ugovor.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Momak rođen 1996. godine jedan je od najtalentovanijih srpskih fudbalera u tom uzrastu, a nakon višenedeljnih pregovora potpisao je trogodišnji ugovor sa šampionom Srbije.

Kada postane punoletan (11. jula sledeće godine) moći će da produži ugovor sa "crno-belima", za koje će nastupati u dresu sa brojem 17.

"Ostvario sam san, zahvalan sam upravi Partizana na razumevanju. Drago mi je što sam potpisao profesionalni ugovor sa šampionom Srbije. Predstoji mi mnogo rada i truda i iskoristiću svaku šansu koja mi se pruži", rekao je Živković.

Živković je još zimus odradio pripreme sa prvim timom, tako da ima određenog iskustva među profesionalcima. Oni koji su sa stručne strane pratili njegov razvoj porede ga sa zvezdom minhenskog Bajerna, Arjenom Robenom.

Veoma je brz, hitar, sve radi u pokretu, ima odličan šut levom nogom, 'zdrav' pas i precizan udarac, a sjajan je golgeter. Velika prednost mu je što je i fizički jak, posebno za svoj uzrast, pa i taj elemenat kroz rad sa prvotimcima može samo da podigne na viši nivo.

U Partizanu očekuju da Živković krene stopama Stevana Jovetića, Adema Ljajića, Matije Nastasića, a sada i Aleksandra Mitrovića, momaka koji su stasali u omladinskoj školi "crno-belih", a sada su prvotimci velikih evropskih klubova.

"Presrećan sam što smo dobili još jednog talenta u prvom timu, on je skrenuo pažnju na sebe kvalitetnim igrama i biće jedno od bitnijih pojačanja. Živković je samo jedan od bisera koje Partizan ima u omladinskoj školi, ali nije jedini. Treba ga osloboditi pritiska i pustiti ga da se normalno razvija. Smatram da će on u narednom periodu biti vođa tima", rekao je sportski direktor Partizana Albert Nađ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve