Nova vest
Fudbal

Petak, 23.08.2013.

09:55

Karadžić: 1961? Studentska tuča

Predsednik FSS Tomislav Karadžić odgovorio je na jednu od "crnih tački" njegove karijere koju su prethodnih dana pominjali Nebojša Čović i Zvezdan Terzić.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naime, čelnici Zvezde i OFK Beograda pomenuli su 1961. godinu i podgorički zatvor "Spuž" kao jedan deo Karadžićeve biografije.

"Nisu Zvezdan Terzić i Nebojša Čović sveštenici da bih se njima ispovedao. Radi se o tuči u studentskim danima, a sve ostalo je predimenzionirano. Ako im je to argument za moju lošu biografiju, neka im to bude", rekao je Karadžić.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije izjavio je da je spreman da se povuče, ali da bi na toj funkciji trebalo da ga zameni osoba kojoj "veruje fudbalska Srbija".

Karadžiće je u izjavi za "Sportski žurnal" takođe pozvao državne organe da istraže navode iz saopštenja koje su tokom nedelje objavljivali on, Crvena zvezda i OFK Beograd.

"Postoji statut, pravila, a mesto gde se o smeni predsednika razgovara jeste Skupština - najviši organ srpskog fudbala, odnosno FS S-a.
Redovne sednice držimo u februaru. Ako moja opozicija misli da može da organizuje prevremenu Skupštinu, nemam ništa protiv",
rekao je Karadžić.

"Pozivanje na političare me neće uplašiti. Ali to (moj naslednik) mora da bude čovek kome fudbalska Srbije veruje i koji će u dužem vremenu povesti srpski fudbal", dodao je predsednik FS S-a.

Crvena zvezda i pojedini superligaški klubovi traže Karadžićevo smenjivanje, zbog kako su naveli, njegovog lošeg rada i stanja u Savezu.

"Intenzivno radim na svom odlasku iz FSS-a već godinu dana, praktično od kada sam dobio novi mandat. Ja ga nisam tražio, možda mi nije bio potreban, ali svi regioni su me hteli, podržali su me tada čak i oni koji me danas žestoko napadaju", rekao je Karadžić.

On je u opširnom saopštenju početkom nedelje optužio pojedine funkcionere Zvezde za kriminal, a u odgovoru potpredsednika tog kluba Nebojše Čovića iznete su brojne optužbe na račun Karadžića.

"U mom saopštenju pomenuo sam samo nešto od onoga što znam, ali pozivam državne organe da provere i navode iz mog saopštenja i njihove iz onoga što su o meni napisali", rekao je Karadžić.

On smatra da bi na funkciji predsednika trebalo da ga zameni generalni sekretar Saveza Zoran Laković, koji je za Žurnal rekao "da mu to ne
treba".

"Kada krene Tole idem i ja", rekao je Laković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve