Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.08.2013.

20:18

"Baloteli kriv za majmunske krike"

Predstojećeg vikenda počinje poslednji od šampionata “petice” – Serie A – a incidenti su mogući već u prvom meču.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Takmičenje će u subotu od 18 časova otvoriti povratnik Helas Verona i AC Milan.

Milan je u prethodnih godinu dana bio u centru pažnje, jer su se njihovi brojni igrači afričkog porekla u nekoliko navrata suočili sa rasističkim ponašanjem rivalskih navijača.

Verona, koja je bastion desničarske Lege Nord, poznata je kao ne naročito tolerantna sredina, a bolja potvrda od reči gradočalnika Flavija Tozija za Radio Sportiva verovatno nisu potrebne.

Da li mogu da kažem nešto što će umiriti Balotelija? Vidite, tu postoje dva aspekta. Jedan su navijači, a drugi je klub, koji se uvek trudio da se navijači ponašaju pristojno, a ne kao neki idioti. ako se neko bude ponašao kao kreten, biće u manjini”, očigledno je birao reči Flavio Tozi.

Još kad bi Baloteli provocirao malo manje, bilo bi još bolje. U Serie A igra mnogo crnih igrača, ali nemaju svi identičan tretman kod protivničkih navijača. Većina nema nikakvih problema. Baloteli vrlo uspešno radi na svom imidžu, na tome da ga ljudi ne vole”.

Komentari italijanske javnosti na Tozijevo izlaganje sigurnio neće izostati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve