Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.08.2013.

19:38

LE: Minimalac Partizana, remi Voše

Fudbaleri Partizana pobedili su Tun minimalnim rezultatom, dok je Vojvodina u Novom Sadu odigrala 1:1 sa Šerifom iz Tiraspolja - u plej ofu Lige Evope.

Izvor:

Autor:

Default images

Crno-beli su u Humskoj pred oko 15 hiljada gledalaca golom Miloša Jojića u 70. minutu savladali borbene Švajcarce.

S druge stane, Vojvodina je od 36. minuta gubila na "Karađorđu", strelac je bio Isa. Usledio je drugi žuti Luvanoru pred odmor i totalna ofanziva Voše. Vukčević je proigrao Škuletića u 54, a ovaj lobovao Tomića za konačnih 1:1.

Oba revanš meča na programu su 29. avgusta.

Tok mečeva:

Stadion Partizana. Sudija: Serhij Bojko (Ukrajina)

Partizan: Stojković, Aksentijević , Petrović, Obradović, Stanković , Marković, Ilić (kap), Đemba Đemba, Grbić, Jojić, Mitrović.

Tun: Fevr, Sulmoni, Zigfrid, Vitver, Liti, Cufi, Hediger(kap), Kristijan Šnojvli, Sanogo Žunior, Martines, Mark Šnojvli

Stadion Karađorđe. Sudija: Robert Šergenhofer (Austrija)

Vojvodina: Delač, Radoja, Leković, Trajković, Vranješ, Đurić, Alivodić, Gačinović, Poletanović, Vulićević (kap), Škuletić

Šerif: Tomić, Metua, Pej, Samardžić (kap), Luvanor, Balima, Fernando, Kadu, Mojal, Rikardinjo, Isa

Na ovom mestu pratite zbivanja od izlaska fudbalera na teren do samog kraja utakmica u Beogradu i Novom Sadu.

Stadion u Novom Sadu ni ovog puta nije ispunjen, dosta je praznih mesta na jugu i severu, ali je atmosfera bila veoma dobra.

U Humskoj je desetak minuta pre utakmice oko 10 hiljada ljudi, navijanje još nije počelo, a jedino vredno pažnje su bile ovacije Stojkoviću. Pet minuta pred meč, akda su igrači izašli na teren, krenula je i podrška, počevši od "Hoćemo pobedu". Pobeda je do sada izostala u Ligi Evrope. Čuju se i uobičajene pesme protiv uprave sa juga. Alternativni navijački centar na severoistoku je manje brojan nego obično.

0: Počele su obe utakmice.

2: Marković ispituje sposobnosti golmana Tuna šutem sa distrance.

10: Posle deset minuta igre na stadionima u Humskoj i Karađorđu nema previše uzbuđenja. Partizan je od samog starta meča krenuo ofanzivno i uspeo već nekoliko puta da pripreti Švajcarcima. S druge strane, u Novom Sadu je nešto konkretniji Šerif, dok Voša preti uglavnom posle dugih lopti.

Već u sledećem napadu, stopostotna šansa za Tun, ali je Obradović uspeo da stigne Sanoga i u poslednjem trenutku izbaci loptu u korner.

18: U istom minutu viđene su prilike na oba stadiona. Šerif je u Novom Sadu zapretio iz slobodnog udarca, ali je golman Voše odbio loptu. S druge strane, igrači Partizana nisu uspeli da ubace loptu u gol. Posle jednog kornera usledila je velika gužva u pet metara, ali je golman gostiju zaustavio loptu na liniji.

23: ;Mladi Petrović je napravio faul na nekih 25 metara nad Martinesom, koji je pretio da izađe sam na Vladimira Stojkovića, ali je lopta otišla visoko preko prečke.

26: Voša se oslobodila pritiska Moldavaca sa starta i počela sve opasnije da preti. Poletanović je posle pasa Alivodića loše šutirao, da bi Gaćinović, ne dugo zatim, posle solo prodora šutirao sa 18 metara, ali je za malo bio neprecizan.

35: Posle ne preterano zanimljivih pola časa igre, velika uzbuđenja na oba stadiona. Partizan je imao veliku šansu, kada je Aksentijević odlično prošao po levoj strani i prebacio loptu na drugu stativu, ali je Jojić bio brži od lopte i nije uspeo da je smesti u prazan gol.

S druge stane, nažalost, na "Karađorđu" vodi Šerif. Kadu je probio i centrirao s desnog Boka, a Isa bio brži od Đurića i savladao Delača - 1:0.

42: Nakon teatralnog pada kod aut linije Enrike Luvanor zaradio je drugi žuti karton i tako dao Vojvodini nadu da može do preoketa. I Tun je mogao da ostane sa igračem manje, ali je Mark Šnojvli dobio samo žuti za šutiranje Obradovića bez lopte.

45: U poslednjim trenucima pred odlazak na odmor Partizan je imao novu šansu. Jojić je izveo korner sa desne strane, Saša Ilić je gađao glavom, ali je Favr prebacio loptu preko prečke.

Poluvremena: Završena su poluvremena na oba stadiona, a navijači Partizana su svojim igračima pri izlasku poručili - "Igrajte fudbal".

48: Imali su Švajcarci dve odlične šanse na startu drugog poluvremena. Prvo je Šnojvli primio dug pas na sedam metara sam kao duh, ali je loše odreagovao i Stojković je obranio. Dosta opasnije bilo je u drugo navratu, kada je Martines šutirao, takođe usamljen, sa nekih desetak metara, ali je golman crno-belih i taj šut zaustavio.

Na poluvremenu je u svlačionici ostao Erik Đemba Đemba, a umesto njegao ušao je Nikola Malbašić. U 57. minutu usledila je i druga izmena - umesto Grbića ušao je Ninković.

54: Krenula je Vojvodina ofanzivno od samog starta drugog dela igre i uspela da izjedanči posle nepunih deset minuta. Simon Vukčević je sa sredine proigrao Škuletića u levoj polovini šesnesterca, da bi ovaj samo bocnuo loptu preko istrčalog tomića - 1:1.

70: Tun je ređao šansu za šansom, morao je Vladimir Stojković da istrčava na 30 metara i seče akciju gostiju, ali je onda Jojić postigao prvi 'evro' gol Patizana u novoj sezoni na domaćem terenu. Miloš Jojić je fenomenalno prošao pored dvojice čuvara na levoj strani, ušao u kazneni i udracem po zemlji poslao loptu u donji desni ugao gola Favra - 1:0

U međuvremenu, Vojvodina iz sve snage pokušava da dođe do preokreta, a prosto je neverovatno šta je Kaluđerović uspeo da promaši. Bivšem napadaču Rada i Crvene zvezde je lopta bukvalno pala među noge, na četiri metra od gola Šerifa, ali je on nekako poslao preko prečke.

77: Nastavio je Partizan sa napadima posle vođstva. Jojić je na identičan način prošao po levoj strani, ali je ovoga puta njegov šut bio izblokiran, da bi Mitrović u narednom napadu iskoristio lošu procenu golmana gostiju i zahvatio loptu glavom, ali je ona završila tik pored stative.

87: Partizan nastavlja sa pritiskom, ali ne uspeva ozbiljnije da ugrozi gol gostiju, dok u Novom Sadu Vojvodina i dalje pokušava da preokrene rezultat protiv brojačano slabijeg Šerifa. Kadu je posle dužeg vremena imao priliku za Šerif, ali je loše izveo slobodan udarac. Napadači Voše na sve načine pokušavaju da pošalju loptu u gol. Ređaju se šanse ispred gola Tomića, ali lopta neče u gol.

90: Velika šansa za Tun u poslednjim minutima meča. Skraćeni korner je izveden na peterac, Stojković je krenuo, ali su ga igrači tuna nadvisili, a lopta je završila za malo preko gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

269 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve