Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.08.2013.

14:49

Deki se oprašta od Intera u nedelju

Dejan Stanković oprašta se predstojećeg vikenda od Intera na utakmici sa ekipom Đenoe.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kako navode italijanski mediji, Stanković će se obratiti navijačima na stadionu Đuzepe Meaca i zahvaliti im za podršku tokom prethodnih devet godina.

“Navijači će pozdraviti svog heroja koji je u crno-plavom dresu osvojio sve i koji je uvek ostavljao dušu na terenu”, navodi sajt calciomercatonews.

Neki sajtovi navode da bi od jeseni Stanković trebalo da obavlja funkciju skauta Intera za Istočnu Evropu, dok drugi očekuju da će se vratiti u Srbiju.

Milanski klub i Stanković letos su sporazumno raskinuli ugovor, godinu dana pre njegovog isteka.

Stanković je za Inter od januara 2004. godine, kada je stigao iz rimskog Lacija odigrao 321 utakmicu i postigao 41 gol.

Najveći uspeh ostvario je u sezoni 2009/2010, kada je sa Interom osvojio triplu krunu – Ligu šampiona, Seriju A i Kup Italije. Sa Interom je osvojio pet titula, četiri kupa, četiri superkupa, titulu prvaka Evrope i Svetski klupski kup. Pre toga je u Zvezdi osvojio 4, a u Laciju 6 trofeja.

Oproštaj upravo u meču sa “Grifonima” nosi i dodatnu simboliku – upravo protiv Đenoe Stanković je 2009. postigao verovatno najlepši gol u karijeri, volejom sa pola terena.

Meč prvog kola Serije A izmedju Intera i Đenoe igra se u nedelju od 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve