Nova vest
Fudbal

Subota, 17.08.2013.

15:40

L'pul izvukao pobedu na otvaranju

Fudbaleri Liverpula ostvarili su minimalan trijumf protiv Stouk Sitija na otvaranju sezone u Premijer ligi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Pobedu "redsima" doneli su strelac jedinog gola Danijel Staridž i golman Simon Minjole koji je dva minuta pre kraja utakmice odbranio penal Džonatanu Voltersu.

Od 16:00 igra se pet utakmica, dok od 18:30 Mančester Junajted počinje odbranu titule gostovanjem u Svonsiju.

Liverpul je više nego zasluženo slavio na premijeri sezone. Domaćin je dominirao tokom meča, imao čak 25 pokušaja ga golu rivala, ali je Asmir Begović odlično branio, deset puta je sačuvao svoju mrežu i bio najzaslužniji što je Stouk imao šansu da u finišu osvoji bar bod.



"Crveni" su dva puta pogađali i okvir gola, još nekoliko puta imali zicere, ali je golman BiH samo jednom savladan. To je učinio Staridž u 37. minutu, sjajnim udarcem levom nogom po zemlji sa oko 20 metara.



Iako je uglavnom bio u podređenom položaju, i Stouk je imao svoje šanse, a jednom se tresao i okvir gola Liverpula, koji je igrao bez svog najboljeg strelca Luisa Suaresa koji služi kaznu zbog ujedanja Branislava Ivanovića prošle sezone.

U samom finišu meča Danijel Ager je umalo bio tragičar. Danac je posle centaršuta iz slobodnog udarca reagovao mnogo čudno u svom kaznenom prostoru, bespotrebno je podigao desnu ruku i njom zaustavio loptu, čime je dao šansu gostima da izjednače. Loptu je uzeo Volters, koji je prošle sezone imao nekoliko tragičnih nastupa.

Očigledno ovaj momak nije miljenik sreće, iako je dobro šutirao, Minjole, letošnje pojačanje Liverpula, ga je 'pročitao', doneo pobedu domaćinu i ukrao slavu Begoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve