Nova vest
Fudbal

Petak, 09.08.2013.

11:12

"Da se ne slikaju sa navijačima"

Legendarni golman Partizan Milutin Šoškić rekao je da oni koji donose zakone ne bi trebalo da se slikaju s navijačima i tako im daju na značaju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Šoškić je to izjavio povodom incidenta posle utakmice između Partizana i Ludogoreca, kada je navijač skinuo Marku Šćepoviću kapitensku traku sa ruke.

Da bi bilo reda u bilo kojoj oblasti, pa i u sportu, država mora da ima zakone i ljude koji će da ih sprovode. Kod nas se oni koji donose zakone slikaju s navijačima i tako im daju na značaju. Recimo (potpredsednik Vlade Aleksandar) Vučić se sastao s njima, što je za njih samo još jedan plus“, rekao je Šoškić za „Politiku“.

Posle eliminacije Partizana iz kvalifikacija za Ligu šampiona i utakmice sa bugarskim Ludogorecom u utorak uveče, vođa navijačke grupe Alkatraz preskočio je ogradu i na atletskoj stazi skinuo s ruke kapitensku traku Šćepoviću.

Uvezli smo huliganizam iz Engleske, ali nemamo Margaret Tačer da ga iskoreni. Očigledno je da neko u suknji mora da donese rešenje, pošto su ovi u pantalonama dokazali da nisu u stanju“, rekao je Šoškić.

Šoškić je rekao da bi on sklonio sa stadiona policiju i redare i na atletsku stazu postavio vođe navijača da održavaju red.

Ali, da znaju da ako se dese bilo kakvi incidenti, oni idu u zatvor na 10 do 15 godina“, dodao je Šoškić.

Bivši fudbaler Partizana Ivan Golac rekao je da se u njegovo vreme živelo slobodno i da se navijačima nikada nije dozvoljavalo da uđu u klupske prostorije.

Ono što je nekada bilo nezdravo, danas je normalno. Zna se ko je i zbog čega stvarao ovakve navijačke grupe. Oni koji donose zakone ne mogu da budu u sprezi sa njima. Zato su posledice veoma ozbiljne jer oni manipulišu medijima. Za mene, kao igrača i trenera, navijač je uvek bio svetinja“, rekao je Golac, „Živeli smo slobodno, prolazili jedni pored drugih, razgovarali, družili se. Ovo je devalvacija morala i intelekta. U moje vreme kapiten se posebno cenio. Ali, drugačiji je bio odnos s navijačima, bodrili su nas i kada smo gubili. Jasno je da su krivi i klubovi. Ovo što se radi je borba s vetrenjačama, zato je i gledanje fudbala danas besmisleno“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve