Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 08.08.2013.

19:38

Maestralna Voša u četvrtom kolu!

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su posle fenomenalne partije savladali Bursaspor u Turskoj - 3:0(2:0).

Izvor:

Autor:

Default images

Trener Novosađana Marko Nikolić odlično je postavio taktiku, što su njegovi momci bez greške sproveli na terenu za veliki uspeh.

Već posle pola sata bilo je 2:0, prvo se Umaru odlično snašao na prvoj stativi i savladao Freja, da bi Vranješ duplirao prednost u 29. minutu. Konačan rezultat postavio je Andrija Kaluđerović u 83, na asistenciju Radoje.

Treba napomenuti da je Vojvodina od prvog minuta krenula ofanzivno i bez respekta, prema ekipi čija je vrednost ekvivalentna celoj našoj ligi. Napadi Novosađana su se uglavnom odvijala preko boka, a ključnu ulogu u sticanju prednosti imao je najbolji igrač meča Abubakar Umaru.

Fantastični Kamerunac je postigao prvi gol, dok je kod drugog prevario dvojicu čuvara i doturio loptu do Stojana Vranješa - koji lako matira Freja.

U nastavku je Voša smanjila 'gas'. Čekali su momci Marka Nikolića šansu iz kontre, uspeli su da ih i stvore nekoliko, ali je najbolju, u tom delu igre, imala Bursa. Tunkaj je prošao po desnoj strani i vratio loptu na deset metara, ali je prečka bila saveznik Delača.

Nastavilo se u istom ritmu, a taktika da se igra na kontru pokazala se kao ispravna. Radoja je probio po levom boku zavrnuo loptu na pet metara do Kaluđerovića koji rutinski matira Freja za veliko slavlje navijača i igrača Vojvodine.



Tekstualni prenos meča pratite na našem sajtu...


Sastavi:

Bursa: Frej, Siveli, Taivo, Ozbajrakli, Ibrahim Ozturk, Cinaz, Batalja, Murat Jildirim, Ferhat Kiraz, Šestak, Pinto.

Vojvodina: Delač, Radoja, Trajković, Đurić, Leković, Vranješ, Alivodić, Poletanović, Vulićević, Škuletić, Umaru.

84. minut - Pogodio je Marko Nikolić sa taktikom i u drugom poluvremenu, a Vojvodina je i definitivno u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Radoja je još jednom promešao levu stranu odbrane Turaka i pravovremeno proigrao Andriju Kaluđerovića, koji je u međuvremenu zamenio Umarua, a ovaj lako vara Freja za velikih 3:0 i istorijski plasman Vojvodine.

80. minut - Mogla je Vojvodina do 3:0 petnest minuta pre kraja meča. Posle još jedne dobre kontre Alivodić je, kao kod drugog gola, uposlio usamljenog Vranješa, ali je ovoga puta Frej uspeo da zaustavi njegov šut

60. minut - Posle 15 minuta igre u nastavku nema promene rezultata. Vojvodina se odlučila za odbranu svog gola, a uglavnom prete preko leve strane i Umarua. Najbolja šansa na meču za domaće viđena je posle prodora po desnoj stani. Tunkaj je prošao i vratio loptu na deset metara, ali je udarac zaustavila prečka.

S obzirom da se radi o predstavniku srpskog fudbala, svakako može da nas raduje pristup i stav fudbalera Vojvodine, totalno atipičan za naše prostore. Napadački i ofanzivno od prvog minuta - za dva gola prednosti posle prvog dela igre.

Do kraja prvih 45 minuta Bursa je uglavnom bila ta koja je napadala. Pretili su domaći uglavnom iz daljine, uz nekoliko sporadičnih ulazaka u šesnesterac, ali bez previše uspeha.

Krenuli su domaći ofanzivnije posle vodećeg gola Novosađana, ali je srpski tim uspeo da se odbrani i pripreti posle još jednog kornera, da bi usledila pomenuta kontra za veliku prednost.

29. minut - GOL - Vojvodina posle pola sata igre ima dva gola prednost. Strelac prvog gola Abubakar Umaru povukao je kontru po levom boku i odlično uposlio Stojana Vranješa koji je šutirao iz prve, lopta je zakačila jednog od defanzivaca Burse prevarila Freja i završila u golu - 2:0.

Stadion Burse ispunjen je do poslednjeg mesta, a na njemu ima i navijača Voše koji su u nekoliko autobusa krenuli u Tursku da podrže svoj klub.

Treba napomenuti da Vojvodina od prvog minuta igra napadački, konstatno ugrožava gol Francuza prodorima s boka, a najagilniji su Škuletić, Vulićević i strelac gola Umaru.

10. minut - GOL - Povela je Voša posle prvog ozbiljnijeg napada. Prvo je Petar Škuletić odlično prošao po desnom boku i zavrnuo loptu na peterac, a defanzivac gostiju je, uz dosta sreće izbacio u korner. Ipak, Umaru se najbolje snašao na prvoj stativi i prosledio loptu iza leđa Freja - 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

401 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve