Nova vest
Fudbal

Petak, 02.08.2013.

16:42

"Zapamtite Rajkovića i Mitrovića"

Tim novinara Evropske fudbalske unije izabrao je 10 fudbalera na koje treba obratiti pažnju, a među njiuma su Predrag Rajković i Aleksandar Mitrović.

Izvor:

Autor:

Default images

"Postigao je 10 golova za svoj klub Partizan prošle sezone pre nego što je debitovao u seniorskoj reprezentaciji protiv Belgije. U Litvaniji je postigao gol u pobedi Srbije protiv Turske, pobednički gol protiv Portugala u polufinalu i namestio je gol Andriji Lukoviću u funalu", navodi se na sajtu Uefa.

Golman Predrag Rajković umnogome je pomogao Srbiji da osvoji prvenstvo Evrope, naročito odbranama u polufinalnom meču protiv Portugala. To su zapazili i izveštači Uefa.

"Vest da mu stanovnici njegove Jagodine spremaju doček i pre finala nije bilo nikakvo iznenađenje nakon njegove herojske predstave
u Litvaniji. Njegove odbrane penala protiv Portugala u polufinalu pomogle su Srbiji da uđe u finale i da na kraju slavi
", piše na sajtu UEFA.

Medju desetoricom najboljih nalaze se i Jasin Benzija i Andrijan Rabijo, fudbaleri Francuske, a na spisku su i Gratas Sirgedas (Litvanija), Avto Endelaze (Gruzija), Hose Rodriges (Španija), Bernardno Silva (Portugal), Redžep Nijaz (Turska) i Lukas Voudenberg (Holandija).

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije postala je evropski prvak, pošto je u finalu takmičenja u Litvaniji pobedila Francusku sa 1:0, a kompletnu analizu naših momaka možete pročitati u našoj temi.

Pobednički gol postigao je Andrija Luković u 57. minutu meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve