Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.07.2013.

17:00

LE: "Ćurani" ispali, ali herojski

Fudbaleri Jagodine izgubili su 1:0 u Rubina u Kazanju, pa su eliminisani iz kvalifikacija za Ligu Evrope ukupnim rezultatom 4:2.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Srpski tim je odigrao hrabro, odlično je parirao rivalu do gola Gokdenisa Karadenisa u 53. minutu. "Ćurani" su imali nekoliko gol šansi, pre svih Arsenijević, ali nisu imali sreće u završnici.

Jagodina je ponovila praksu naših klubova koji u Evropi imaju problema u mečevima sa malim brojem golova, u kojima propuštaju dobre gol šanse, a golove primaju posle sopstvenih grešaka.

Jagodina je ipak sjajno suprotstavila iskusnom ruskom timu koji poslednjih nekoliko godina igra važnu ulogu u evropskim takmičenjima. Nema sumnje da je osvajač Kupa Srbije mogao do naredne runde da je imao malo više sreće na žrebu. Igra Jagodine obećava možda i istorijski rezultat tima sledeće godine.

Trener Jagodine Mladen Dodić je promenio sistem igre u odnosu na prvi meč i utakmicu počeo sa dva klasična napadača.

Jagodinci su ispunili obećanje i krenuli hrabro u Kazanju, nakon nekoliko minuta mirne igre imali su idealnu šansu za gol. Posle akcije Stojanovića po levoj strani, Navas je napravio veliku grešku nakon izletanja Arlauskisa, lopta je došla do Arsenijevića koji je previše oklevao, kasno šutirao, pa je Navas stigao da se iskupi i izblokira šut, čime je spasao gol koji je bio prazan.

Samo nekoliko minuta kasnije Jagodina je ponovo imala opasan napad. Lepović je dobio loptu po levoj strani u kontranapadu, stigao je do kaznenog prostora, a iako potpuno usamljen, loše je šutirao i poslao loptu pored desne stative. U sredini je uzalud loptu tražio Stojanović.

Tek u 21. minutu zapretio je i Rubin. Pogrešila je odbrana Jagodine, lopta je stigla do Rondona koji je bio sam na ivici kaznenog prostora, odmah je šutirao, ali na sreću Đuričića neprecizno pored leve stative.

U nastavku meča Rubin je zaigrao nešto bolje, da bi u 32. minutu stigao do nove gol šanse. Karadenis je prošao po desnoj strani, stigao skoro do peterca, ali ga je El Munir stigao u poslednjem trenutku i izblokirao njegov šut.

Do kraja poluvremena Jagodina je nastavila da se sjajno nadigrava sa rivalom, pokušala je ozbiljno da ugrozi Arlauskisa iz prekida, ali je posle 45 minuta ipak bilo 0:0.

Nije se mnogo promenio tempo igre ni u nastavku, Jagodinci su i dalje sjajno prarirali rivalu, ali nisu izdržali. Napravili su grešku na sredini terena u 53. minutu, Rondon je ukrao loptu, prosledio je na levu stranu do Galiulina, a centaršut u peterac iskoristio je Gokdenis Karadenis koji je glavom savladao Đuričića.

Desetak minuta kasnije Jagodina je ponovo poklonila domaćinu gol šansu, Mihajlović je pogrešio, Rondon ponovo stigao do lopte, ali je ponovo loše reagovao pa je Đuričić ovaj put ispao junak.

Nekoliko minuta posle toga Jagodina je mogla da se vrati u dvomeč, Arsenijević je ponovo imao sjajnu priliku, možda i bolju nego u prvom poluvremenu, ali je i ovaj put očajno reagovao u kaznenom prostoru.

Kako se meč bližio kraju osetio se sve veći umor igrača Jagodine koji su bili sve manje opasni. Nisu više bili toliko ravnopravni rivalima iz Rubina koji su sve lakše stizali do gol šansi. Rizjancev i Prudnjikov su opasno pretili, ali je Đuričić bio sjajan.

Petnaest minuta pre kraja Jagodina je ipak stigla do nove šanse, Đukić je prošao po desnoj strani, poslao loptui u peterac, ali ni jedan od njegovih saigrača nije stigao do nje pa je propala dobra prilika.

U samom finišu naš tim je ponovo svojom greškom poklonio novu šansu Rubinu, ali je sjajni Đuričić opet sjajno reagovao i sprečio teži poraz Jagodine.

Neposredno pre kraja meča Dukić je zbog drugog žutog kartona pre poslednjeg zvižduka sudije završio meč. Bio je to četvrti crveni karton srpskih klubova u osam mečeva u Evropi ovoga leta.

Bukvalno u poslednjoj sekundi utakmice Đuričić je potvrdio status junaka meča jer je izletanjem na 25 metara ponovo sprečio gol Rubina koji je na kraju slavio 1:0.

Rubin će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv danskog predstavnika Randersa.

Liga Evrope, 2. kolo kvalifikacija:
Rubin Kazanj Jagodina 1:0 (0:0) (prvi meč 3:2)
Karadenis 53

Rubin (4-2-3-1): Arlauskis – Getigežev, Navas, Markano, Kisljak – Načo (Kulik 64'), M'Vila – Galiulin, Rizjancev, Karadeniz (Azmun 73') – Rondon (Prudnjikov 64').

Jagodina (4-4-2): Đuričić – El Monir (Projić 66'), Mihajlović, Tomić, Đukić – Cvetković, Damjanović, Đurić, Lepović (Hadžibulić 75') – Arsenijević (Stojkov 89'), Stojanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve