Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.07.2013.

22:30

LE: Zvezda sa dva gola na Island

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su islandski IBV sa 2:0 (1:0), u prvom meču 2. runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

"Crveno-beli" su kontrolisali meč pred 32.000 navijača, te lepim golovima debitanta Nejca Pečnika i Nikole Mijailovića stekli solidnu prednost pred duel na Islandu.

Ostao je utisak da je Zvezda morala ubedljivije da savlada rivala koji je tek sa distance pretio domaćinu, a opasan bio samo posle greški odbrane i golmana Bobana Bajkovića.

"Možda je moglo bolje, ali i oni su imali prilike, bar u prvom poluvremenu. Sve u svemu, realan je rezultat, otvorili smo sezonu pobedom i ja čestitamigračima na tome. Izmena Kasalice je bila neplanirana, bazirali smo neke akcije na njemu, ali u takvim situacijama moramo da reagujemo i nađemo rešenje. Treba dosta toga da popravimo pred revanš, analiziraćemo utakmicu i dobro se odmoriti jer nas čeka dugo putovanje", rekao je posle meča trener Zvezde Slaviša Stojanović.

Zvezda je krenula energično pred 32.886 navijača protiv Islanđana, već u prvih pet minuta je kreirala 2-3 dobre akcije, a najbliži golu bio je Nejc Pečnikm koji je posle slobodnog udarca Milijaša šutirao glavom pored stative.

Zvezda je goste pokušavala da nadigra centaršutevima sa krilnih pozicija, i to je donelo rezultat u 12. minutu. Kasalica je dobio loptu na desnoj strani, imao dovoljno vremena da se namesti za centaršut, loptu je poslao na drugu stativu gde je Nejc Pečnik bio sam na ivici peterca i poslao loptu pod prečkugola Dejvida Džejmsa.

Nekoliko minuta kasnije Zvezda je imala šansu posle konfuzne reakcije odbrane igrača IBV-a, Ninković je bio nekoliko metara od Džejmsa, ali se odlučio na dribling. Okrenuo se od gola i pokušao da iznudi penal, ali je glavni sudija primetio simuliranje igrača Zvezde, koji je prošao bez kartona.

Polovinom perioda i IBV je konačno konkretno zapretio "crveno-belima". Torvardson je sjajno prošao po levoj strani pored Vešovića, ubacio je loptu u peterac, ali je Mijailović na vreme intervenisao i loptu izbacio u korner.

U 32. minutu Dauda je dobro stvorio sebi šansu za gol, posle pasa u kazneni prostor sa desne strane sjajno je prevario Sigurbjornsona, ali je pogodio samo malu mrežu.

"Crveno-beli" su u nastavku usporili ritam, a zapretila je preok Milijaša iz prekida. Samo nekoliko minuta kasnije ponovo je kapiten stvorio šansu, ubacio je loptu u peterac gde je Mladenović uspeo da je zakači glavom pored dva rivala, ali je iskusni Džejms sjajno intervenisao.

Krajem poluvremena Bajković je umalo koštao Zvezdu gola. Jedan Islanđanin je šutirao sa više od 25 metara, golman Zvezde je pokušao da uhvati loptu, ona mu je iskliznula, ali je uspeo da je udari pre nego što je prešla gol liniju.

Odmah je uzvratio Pečnik, imao je duel sa Džejmsom, ali ovaj put nije nadmudrio nekadašnjeg reprezentativca Engleske.

Zvezda nije uspevala u drugom poluvremenu da se razigra. Teško je dolazila do gola rivala, kojem je sa druge strane dozvoljavao da preti Bajkoviću sa distance.

Protekla je polovina drugog poluvremena, a Zvezda nije uspela da poveća prednost protiv autsajdera sa Islanda. Nije bilo ni šansi za gol, dok su gosti i dalje pokušavali da sa distance dočekaju novu grešku Bajkovića.

A onda, kada se najmanje očekivalo Zvezda je postigla drugi gol. Mijailović je krenuo sam po levoj strani, sjajnim fintom je izbacio čuvara i ušao u kazneni prostor, a onda poslao dijagonalo po zemlji pored zbunjenog Džejmsa.

Do kraja meča "crveno-beli" su imali dve polušanse, ali su imali i sreći prilikom jedne loše intervencije Lazića, te na kraju slavili sa 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve