Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.07.2013.

14:12

Eidur i Arnar: Utakmica života

Kapiten IBV i strelac pobedničkog kola za tu ekipu u prvom kolu kvalifikacija za LE oduševljeni su prilikom da zaigraju na stadionu Crvene zvezde.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Islandski tim igraće od 20.30 sa Crvenom zvezdom u drugoj rundi kvalifikacija.

Fascinirani onim što su u prethodna dva dana videli u Beogradu, povratnici iz švedskog fudbala Eidur Sigurbjernson i Arnar Bragi Bergson spremaju se za najveću utakmicu u svojoj karijeri.

Najveći meč do sada mi je bio ovaj prošle nedelje, kada sam izborio plasman u drugo kolo penalom u nadoknadi vremena”, kaže za B92 Arnar (po islandskim standardima igrači se oslovljavaju imenom, jer prezimena ne postoje – Gudjonsen, Sigurdson ili Bergson su patronimi). “Zvezdin stadion će biti sasvim drugi nivo, svi na Islandu znaju za Zvezdu”.

On je kao dečak otišao u Švedsku, gde je nastupao za IFK Geteborg, a na Island se vratio tek pre tri nedelje. Protiv HB ušao je sa klupe u oba meča i na kraju bio igrač odluke.

Islandska liga je dosta slabija od Švedske, rekao bih na osnovu onoga što sam video”, kaže Arnar, koji uprkos tome što ima tek 20 godina izvodi penale za islandsku ekipu. Penali su specijalnost Zvezdinog golmana bobana Bajkovića.

Bilo bi interesantno da dobijem priliku da se nađem 1 na 1 sa njim”, rekao je Arnar uz osmeh.

Za razliku od njega Eidur je ponikao upravo na malenom ostrvu južno od obale Islanda, pre nego što je otišao u Švedsku da igra za Erebru.

Spremali smo se za Zvezdu, čuli smo šta nas čeka na terenu, a čuli smo i šta nas čeka okolo. Biće uživanje izaći pred 30 hiljada ljudi”, kaže on za B92.

Eidur je kapiten tima, iako su mu tek 23. Njegov deo tima – odbrana – funkcioniše najbolje, što je očigledan uticaj Dejvida Džejmsa i Hermana Hrejdarsona.

Neverovatno je koliko su za nas važni Džejms i Herman. Možemo mnogo da naučimo od njih, pomažu nam svojim iskustvom, posebno kada smo u ovakvoj situaciji – za nas je dolazak u Beograd nešto veliko, a oni iza sebe imaju mnogo velikih mečeva”.

Tim sa Islanda ima na platnom spisku šest Engleza i Uganđanina.

Imamo priličan broj stranaca za islandske uslove, ali većina ih je u našoj ligi po 5-6 godina, pa ih tretiramo kao domaće”.

Eidur je bio član mlade islandske reprezentacije, a interesantno je da je pre odlaska u Švedsku nastupao i za futsal reprezentaciju svoje zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve