Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.07.2013.

21:49

Bajern nije hteo Nejmara zbog klime

Direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige izjavio je da se klub dvoumio između Gecea i Nejamara, ali su se plašili da će se Brazilac teže uklopiti u novu sredinu.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Pep Gvardiola istakao je da želi jednog od ove dvojice igrača u svojim redovima, a na kraju se odlučio za Nemca, koji je iz Borusije prešao za 37 miliona eva.

"Imali smo jasnu ideju o tome kakvog igrača želimo i o tome smo razgovarali sa Gvardiolom. Postojala su samo dva igrača koja su se uklapala u naše zamisli. Jedan je bio Nejmar, a drugi Gece."

"Odluka je doneta na sastanku u Cirihu gde su vremenski uslovi bili užasni. Rekao sam Gvardioli da pogleda kroz prozor. On je pitao zašto. Rekao sam mu da zamisli Brazilca koji napušta svoju zemlju u kojoj je 30 stepeni, da bi stigao ovde gde je minus šest", rekao je Rumenige za Sport Bild.

"Pored toga on ne govori nemački i nemačka kultura i atmosfera nije tako topla kao što su Južnoamerikanci navikli. To bi sve bilo prilično komplikovano za mladog igrača", rekao je direktor šampiona Evrope.

Nejmar je iz Santosa prešao u Barselonu za 54 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve