Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.07.2013.

19:39

Španski 'dijamant' u Evertonu

Mladi fudbaler Barselone Đerar Deulofeu provešće sledeću sezonu na pozajmici u engleskom Evertonu.

Izvor: FS

Autor: FS

Default images

19-godišnji napadač je jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi, a novi menadžer 'karamela' Roberto Martines ga naziva 'dijamantom'.

"Đerar je pravi dijamant španskog fudbala i igrač sa neverovatnim fudbalskim talentom i oduševljen sam što će njegov naredni korak u karijeri biti u Evertonu", rekao je Martines.

Produkt Barsine škole La Masija, Deulofeu je prošle sezone igrao za 'B' tim katalonskog tima i na 33 meča postigao 18 pogodaka. On je takođe sa klupe ulazio u igru za prvi tim Barselone, kako u ligi, tako i u kupu i Ligi šampiona, impresionirao sve i početkom leta potpisao dugogodišnji ugovor sa klubom.

Fudbaler, koji može da igra i na krilnim pozicijama, kao i iza napadača, nastupao je za sve mlađe kategorije španske reprezentacije, a upravo se vratio sa Svetskog prvenstva u Turskoj za igrače do 20 godina, gde je 'Furija' ispala u četvrtfinalu od Urugvaja.

Ima i jedna interesantna stvar vezana za fudbalere Barselone koji odlaze iz kluba na pozajmice. Naime, od 'drim tim' ere Johana Krojfa nijedan se nije vratio i ostavio neki trag u klubu. Ni Rikelme, ni Saviola, ni Tijago Mota...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve