Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.07.2013.

23:21

U20 SP: Irak i Gana u polufinalu

Reprezentacije Irka i Gane poslednji su polufinalisti Svetskog prvenstva za igrače uzrasta do 20 godina.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Oba meča imala su spektakularnu završnicu i golove u nadoknadi vremena produžetaka.

Južna Koreja je u 122. minutu izborila penale sa 3:3, ali je Irak slavio sa 4:3 u raspucavanju. Čile je dva puta vodio protiv Gane, ali su "Crne zvezde" preokrenule u 121. minutu.

Strelci za Irak u regularnih 90 minuta bili su Faez iz penala i Šakor, dok su Čang-Hon Kvon i Gvang-Hon Li donosili izjednačenja Južnoj Koreji, šampionu Azije.

Dve minute pre kraja produžetka Šakor je drugim golom doneo 3:2 Iraku, ali kada su svi mislili da je kraj Hjun-Čul Jung je sjajnim golom izborio penale.

Gana je povela protiv Čilea golom Ođera, Kastiljo i Enrikes Itura su preokrenuli za samo pet minuta, da bi Asifuah doneo produžetke.

Enrikes Iruta je doneo novu prednost Latinoamerikancima, da bi u šokatnom finišu Salifu izjednačio u 113, a onda Asiufah postao junak Gane golom u 121. minutu.

Irak će u polufinalu igrati protiv Urugvaja koji je iznenadio Španiju u četvrtfinalu, dok će rival Gani biti Francuska, koja je bila ubeljiva protiv Uzbekistana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve