Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.07.2013.

21:41

Legija osvojila Dejna kup

Fudbaleri poljske Legije osvojili su Dejna kup, čiji su bili domaćini u Varšavi, pobedom nad Fluminenseom sa 2:0.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Strelci za poljskog šampiona, koji je u polufinalu savladao Partizan 2:1, bili su Raul Bravo u 6. i Januž Gol u 77. minutu igre.

"Crno-beli" su trunir završili na poslednjem mesto posle poraza od bečke Austrije sa 2:1, preokretom rivala uz poslednjih desetak minuta.

Legija je od prvog minuta zaigrala ofanzivno i povela već u šestom. Nakon slobodnog udarca Tomaža Brziskog, Dominik Furman je šutirao, udarac je odbranio golman Fluminensea, ali je odbijenu loptu glavom u mrežu smestio Raul Bravo, bivši štoper Real Madrida.

Veći deo prvog poluvremene Legija je delovala organizovanije, da bi uskoro i Fluminense zaigrao konkretnije. Ipak, organizovani odbrana Poljaka nije dozvolila izjednačenje.

To je ispratio napad koji je 15-ak minuta kasnije potvrdio pobedu. Vezni igrač Gol je dobio dugu loptu u kazneni prostor i sjajnim udarcem postigao fantastičan gol za 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve