Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.07.2013.

17:44

Klop: Levandovski u Bajernu 2014.

Poljak Robert Levandovski ipak ostaje u Borusiji Dortmund do isteka ugovora, kada će prema rečima trenera Jirgena Klopa preći u Bajern Minhen.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Najbolji strelac vicešampiona Evrope pojavio se na pripremama tima za novu sezonu, čime je potvrđeno da će on ostati na "Vestfalenu" još godinu dana.

"Poznata je činjenica da će Robert igrati za Bayern od sledeće sezone (2014/15). Jedino pitanje je kako pronaći zamenu do tada. To je naša briga i naša obaveza prema navijačima i članovima kluba", rekao je Klop.

Napadač koji ima 24 godine je želeo ovoga leta da pređe u Bavarsku, ali Bajern nije na vreme poslao ponudu koja bi zadovoljila "milionere", tako da će morati da sačeka još 12 meseci da kao slobodan igrač pojača šampiona Evrope.

"Do određene tačke slušali smo Robertovu želju za promenom i bili smo spremni za razgovor. Ali ništa se nije dogodilo i na kraju smo rekli kako prodaja više nije opcija. Sada to želimo da dokažemo, a sa kvalitetnim igračem poput Roberta možemo biti uspešni u sledećoj sezoni", rekao je Klop.

Trener Borusije je rekao da ga je u finišu prošle sezone više pogodio transfer Marija Gecea u Bajern (37 miliona evra) od poraza u finalu Lige šampiona od istog rivala.

"U tom trenutku to je bilo veće razočaranje od poraza na Vembliju. Mario je do sredine aprila bio ključan deo našeg planiranja. A onda smo odjednom bili suočeni s realnošću u kojoj to nije bio slučaj. Bilo je to prilično teško. U principu je normalno da neki klub želi da dovede igrača drugog kluba i mi to radimo. Ali vreme objave transfera, dan uoči važnog polufinala protiv Real Madrida, je nepristojno", ljut je Klop na rivala iz Minhena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve