Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.07.2013.

18:48

Voša rutinski na Malti, čeka Honved

Fudbaleri Vojvodine napravili su veliki korak ka drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor:

Autor:

Default images

Voša je na otvaranju evrotakmičenja na Malti pobedila Hibernijans rezultatom 4:1, uz golove Škuletića, Umarua, Kosovića i autogol Soareša.

Strelac za Hibernijans bio je Nigerijac Obiefule. Marko Kordić je nekoliko trenutaka ranije odbranio penal Faili. Ukoliko po očekivanjima dobije dvomeč sa Maltežanima, Vojvodina će po svemu sudeći igrati sa Honvedom, jer je klub sa južnog kraja Budimpešte u Nikšiću pobedio Čelik 4:1.

Vojvodina je izašla u sastavu: Kordić, Radoja, Trajković, Vranješ, Barić, Vulićević, Đurić, Alivodić, Poletanović, Škuletić i Umaru.

Srpski klub je ključnu prednost stvorio u finišu prvog poluvremena.

Voši je vođstvo doneo Petar Škuletić u 40. minutu, na asistenciju Envera Alivodića, da bi na 2:0 povisio Rodolfo Soareš autogolom tri minuta kasnije.

Jedina loša vest u prvom poluvremenu bio je žuti karton, koji je dobio Đurić u nadoknadi, zbog faula nad Failom. Voša uopšte pravi mnogo faulova, duplo više od domaćina.

Treći gol za Novosađane postigao je Abubakar Umaru u 50. minutu.

Škuletić je malo pred istek sata ustupio mesto Nemanji Bilbiji, desetak minuta kasnije Nebojša Kosović je zamenio Stojana Vranješa.

Desetak minuta pre kraja Hibernijans je dobio penal posle faula Kordića nad Edisonom, ali je udarac Klejtona Faile sa bele tačke odbranio golman belo-crvenih, iskupivši se za prekršaj. Međutim, iz kornera koji je usledio domaćin stiže do gola, strelac je bio Obina Obiefule, asistent je bio Bjern Kristensen.

Da stvari ne izmaknu kontroli pobrinuo se Kosović, koji je četiri minuta kasnije dao gol za 4:1, na Umaruovo dodavanje. Pre toga vojvodina je izvršila totalni pritisak i uputila čak 4 udarca u 4 minuta.

Za loše vesti ponovo se pobrinuo Đurić, koji je u 89. minutu dobio drugi žuti karton i propustiće revanš.

Honved spreman za podunavski derbi

Nešto pre utakmice na Malti počeo je meč u Nikšiću.

Čelik, koji je prošle godine na debiju iznenadio banjalučki Borac, i ovog puta je poveo pogotkom Ilije Radovića u 15. minutu.

Preokret je pokrenuo Gergej Delceg u 38. minutu, a do poluvremena Mađari su već vodili, golom Kragujevčanina Filipa Holendera, koji je u Kišpeštu još od svoje 14. godine.

Momak koji tek ktrajem meseca puni 19 zatvorio je priču u 61. minutu, postigavši još jedan gol, a pre toga u strelce se upisao i Sulejman Dijabi iz Obale Slonovače.

Revanši su na programu za sedam dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve