Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.07.2013.

16:30

Barselona najpopularnija u Španiji

Barselona je i dalje najpopularniji fudbalski klub u Španiji, dok je netrpeljivost navijača prema Realu iz Madrida porasla u poslednje dve godine.

Izvor: MS

Autor: MS

Default images

Istraživanje je sprovela agencija Ikerfel na zahtev španskog lista As.

Real je u smislu nepopularnosti završio sa čak 15 bodova iza Barselone, što predstavlja rast animoziteta prema ’kraljevskom klubu’ u odnosu na 2011. godinu kada je ta razlika iznosila 11 bodova.

Navijači su zamoljeni da poređaju svoja tri omiljena tima iz Primere, a Barselona je zauzela prvo mesto sa 41 odsto glasova, dok se za Real opredelilo 34 odsto navijača.

Atletiko Madrid je i dalje na trećem mestu za koji navija 21 odsto navijača, a slede Atletik Bilbao (18 odsto) i Betis (14 odsto).

Što se tiče netrpeljivosti, Real je ubedljivo prvi. Čak 55 odsto navijača je navelo klub iz Madrida među tri ekipe koje najmanje vole. Antipatiju prema Barseloni oseća 40 odsto navijača, dok je Atletiko i na ovoj listi treći (27 odsto).

Šampiona Španije su kao drugi omiljeni klub navele su pristalice osam klubova iz Primere i pet klubova iz Segunde.

Prema Realu su okrenuti navijači Espanjola, Hetafea, Granade, Malage, Rajo Valjekana i Selte iz Viga, dok je klub sa Sanjtaga Berbabeua na crnoj listi kod pristalica Atletika, Barselone, Atletik Bilbaa, Majorke, Osasune, Valensije, Valjadolida i Saragose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve