Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.07.2013.

23:23

B92: Miloš Ninković Zvezdin!

Bivši fudbaler kijevskog Dinama, Evijana i povremeni reprezentativac Srbije, MIloš Ninković, najnovije je pojačanje Crvene zvezde, saznaje B92!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kako nezvanično saznajemo, pregovori, sa najvećim pojačanjem crveno-belih u letnjem prelaznom roku, okončani su u utorak kasno uveče načelnim dogovorom koji bi trebalo da bude pretvoren i u dvogodišni (1+1 sezona) ugovor koji će Ninković sa Zvezdom potpisati u četvrtak!

Tako iz trećeg pokušaja nekadašni fudbaler Čukaričkog stiže u klub čiji je veliki navijač, što je pokazao i tokom višednevnih pregovora sa čelnicima kluba Slavišom Kokezom i Nebojšom Čovićem.

Naime, kako saznaje B92, NInkovićeva plata u Zvezdi biće skoro 10 puta manja od onoga što mu je nudjeno za samo jednu sezonu trogodišnjeg ugovora sa jednim inostranim klubom. Pored Crvene zvezde, NInković je imao ponude Olimpijakosa, Viljareala, Evijana i Nanta, ali je želja da zaigra na "Marakani" presudila u odnosu na znatno izdašnije finansijske ponude.

28-godišnji reprezentativac Srbije (odigrao je 28 mečeva u nacionalnom timu) ponikao je u mladjim kategorijama Čukaričkog, a već sa 18 godina na insistiranje čuvenog trenera Valerija Lobanovskog prelazi u Kijevski Dinamo za koji je igrao 9 godina, i u čijem dresu je odigrao 109 utakmica.

Tokom zime, NInković je postigao dogovor sa Nebaojšom Čovićem i Draganom Džajićem, ali se tada prelasku na Marakanu isprečio predsednik Dinama Ihor Surkis, zbog koga je Ninković bio primoran da odigra pola sezone u francuskom Evijanu. U tom klubu je odigrao 17 mečeva i bio jedan od najzaslužnijih za opstanak Evijana u francuskoj elitnoj ligi, ali i prvi plasman ovog kluba u finale Francuskog kupa (Evijan poražen od Bordoa 3-2).

Dolaskom NInkovića, završena je "saga" koja je trajala gotovo 3 sezone, i u kojoj su srpski mediji tokom svake polusezone "selili" ovog fudbalera među crveno-bele. Sada su se konačno stvorili svi uslovi da Ninković sa "čistim papirima" predje u Crvenu zvezdu i predstavljaće ogromno pojačanje za tim koji doživljava igračke promene tokom leta. Njegovim dolaskom, gotovo je izvestan ostanak još nekoliko fudbalera koji su javno priželjkivali njegov angažman, a sredina terena (NInković, Milijaš, Pečnik...) sada će predstavljati veliki adut novog trenera Slaviše Stojanovića u novoj sezoni.

Kako nezvanično saznajemo, u narednih nekoliko dana, u klub stižu i preko potrebna pojačanja na pozicijama centralnih bekova, pa će Stojanović ipak imati koliko-toliko vremena da uigrava ekipu kojoj takmičarska sezona počinje već u julu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve