Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.06.2013.

15:41

Ančeloti: U Realu do kraja karijere

Novi trener Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je da se nada da će u španskom klubu ostati do kraja karijere.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

"Biti u Real Madridu je za mene ostvarenje sna. To je klub sa velikom istorijom i tradicijom u fudbalu. Volim fudbal, tako da je Real san, san za sve."

"Veoma sam srećan da imam sreću da vodim ovako veliku ekipu. Mislim da će Real Madrid biti kraj moje karijere jer se nadam da ću ovde ostati dugo", rekao je Ančeloti na predstavljanju.

Ančeloti je kazao da neće imati ulogu mirotvorca u Realu, kako su ga nazvali pojedini španski listovi.

"Nikada nisam imao ulogu mirotvorca, mislim da za nečim takvim nema potrebe. Ja sam trener i želim da imam dobru atmosferu i odnose među igračima. Počinje nova era za njih i mene. Mislim da će odnosi u ekipi biti dobri, neće biti problema", kazao je Ančeloti.

Jedan od Ančelotijevih pomoćnika biće legendarni francuski fudbaler Zinedin Zidan.

"Zizu je odlučio da bi voleo da ima ulogu trenera i mislim da će biti veoma dobar asistent. Srećan sam što će biti pored mene, problem je samo u tome što neću moći da ga ubacim u igru", naveo je Ančeloti.

Ančeloti, koji je prošle sezone vodio francuski Pari Sen Žermen, rekao je da je u Real Madrid došao samo zbog dobrih odnosa ta dva kluba.

On je rekao da je zadovoljan igračima koje ima u timu i da će u narednim danima posle razgovora sa rukovodstvom videti šta može da se uradi što se promena tiče.

"Ne mogu sada da pričam o tome ko će otići, a ko ostati, nije vreme. Znaćemo u narednih par dana. Nemam potrebu za listom želja, videću kakvi su mi igrači potrebni. Neke promene bi dobro došle, ali ne mnogo njih", kazao je Ančeloti.

Ovaj 54-godišnji Italijan ne želi da se poredi sa prethodnim trenerom Reala, Žozeom Murinjom, koji je preuzeo engleski Čelsi.

"Nije korektno da se upoređuje Murinjo sa mnom. On je ovde odradio svoj posao, a ja ću raditi posle njega. On ima moje puno poštovanje, veliki je trener. Karakteri su nam drugačiji", rekao je Ančeloti.

On je istakao da još ne zna da li će zvezda Malage Isko preći u Real i dodao da će mu biti ogromna čast da trenira igrače poput Ikera Kasiljasa i Kristijana Ronalda.

"Potrebno je da igramo napadački fudbal, ovaj tim ima veliki kvalitet i neće ga biti teško organizovati. Pritisak je u redu, ne mislim da je veći nego u drugim klubovima, ali i da jeste, volim da radim pod pritiskom", istakao je Ančeloti.

Njemu je ovo sedmi klub koji će trenirati u karijeri. Prethodno je vodio Ređijanu, Parmu, Juventus, Milan, Čelsi i PSŽ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve