Nova vest
Fudbal

Petak, 14.06.2013.

19:12

Drulović: Imali smo sreće na žrebu

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović smatra da je njegova selekcija imala sreće na žrebu za U19 Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srbija će igrati u B grupi sa Francuskom, Turskom i Gruzijom. U grupi A su branilac trofeja Španija, Holandija, Portugalija i Litvanija.

"Moglo bi se reći da smo imali sreće na žrebu, ali to je uvek nezahvalno reći i prognozirati. Mečevi u elitnoj rundi kvalifikacija nas sve upozoravaju", rekao je Drulović.

"Pogledajte samo činjenicu da je Geruzija stigla na završni turnir, a igrala je kvalifikacije protiv selekcija Engleske, Škotske i Belgije", dodao je selektor U19 selekcije Srbije.

Srbija je do EP stigla pobedom nad Slovačkom od 4:0, porazom od Švajcarske 1:0, i remijem bez golova sa Irskom, te zahvaljujući pobedi Slovačke nad Švajcarskom.

"Sa Gruzijcima imamo polovičan bilans ovog proleća, pobedu i poraz. Selekciju Turske pobedili smo jesenas sa 6:3, upravo na turniru u Litvaniji, ali nisu tada bili u najjačem sastavu. Veoma je važno da na EP krenemo u najjačem sastavu", naglasio je Drulović i potvrdio da će pripreme reprezentacije početi 10. jula.

Omladinci Srbije će na Evropskom prvenstvu učestvovati peti put, posle 2005, 2007, 2009, 2011. i 2012. godine, a pokušaće da ponove uspeh stare Jugoslavije koja je bila šampion 1951. i 1979. godine.

Prvenstvo Evrope za omladince biće održano od 20. jula do 1. avgusta u Litvaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve