Nova vest
Fudbal

Petak, 14.06.2013.

10:22

Tumba: Nesposobni uzurpirali upravu

Bivši sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je u redovima ’crno-belih’ prepoznao veliku nesposobnost pojedinih u upravi kluba.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Tumbaković je napustio Partizan usred sezone i preuzeo kineski Vuhan i tada je rekao da se na takav potez odlučio zbog finansijskog momenta. Sada i dalje tvrdi da nije pobegao iz redova šampiona Srbije, ali ne štedi reči za bivše saradnike.

Da se razumemo do kraja, iz Partizana nisam pobegao, sve je urađeno uz saglasnost uprave. Dalje, u prethodnih deset meseci imao sam tri poziva iz različitih kineskih klubova, da bih prihvatio Vuhan iz nekoliko razloga. Dakle, nisu samo finansijski uslovi diktirali scenario, postojalo je još nešto. U Partizanu sam prepoznao veliku nesposobnost veoma bitne grupe u vrhu kluba, pa, bez obzira što je ona u ovom trenutku pokrivena šampionskim peharom, činjenice ne mogu da pobegnu. Kod pojedinaca je, recimo, bilo najvažnije da sede u centralnoj loži stadiona Partizana, da su na putovanjima u biznis klasi, da prisustvuju službenim večerama, a pritom da zanemare, potpuno zaborave obaveze koje, zapravo, imaju u Upravnom odboru. Zbog njih, nesposobnih, koji su uzurpirali vlast, sjajni pojedinci iz rukovodstva ne mogu da dođu do izražaja, oni su u zapećku, umesto da vode glavnu reč“, naglasio je Tumbaković.

Tumbaković je istakao da se nada da bi ubuduće Partizan i Vuhan mogli da se nađu u istom poslu, pošto su se za sada pokušaji da u Kinu odvede neke igrače ’crno-belih’ završili neuspešno.

Nadam se, nikako ne gubim nadu da ćemo u januaru sledeće godine moći drugačije da pričamo, jedan od uslova nije samo promena politike Partizana, već i opstanak Vuhana u prvoj ligi. Ukoliko se to dogodi, gazda mog kluba, inače najbogatiji u oblasti koja broji 70 miliona stanovnika, otvoriće kasu u nastojanju da stvori respektabilnu fudbalsku sredinu, spremnu da bude stabilan prvoligaš. Sve to u gradu, koji je, po mnogo čemu, jedan od najznačajnijih u Kini, smeštenom na dve reke i stotinu jezera“, istakao je Tumbaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve