Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.06.2013.

17:49

Arsenalu, ipak, jedan trofej

Arsenal nije uspeo da osvoji trofej ni posle osam godina, poslednji 2005. u FA kupu, ali su uspeli da tijumfuju u jednom drugom takmičenju.

Izvor: FS

Autor: FS

Default images

Izabranici Arsena Vengera pobednici su ‘Fer-plej lige’ u okviru ovosezonske Premijer lige. To je ujedno i priznanje francuskom stručnjaku za forsiranje napadačke igre.

Da bi promovisali pozitivno ponašanje, kako na terenu, tako i van njega, čelnici lige osmislili su fer-plej takmičenje.

Timovi se takmiče u pet kategorija, sa dodatnom vezanom za ponašanje publike.

Kategorije su:

1. Crveni i žuti kartoni (crveni donosi -3, a žuti -1 bod)
2. Kvalitet igre (pozitivne bodove donose, napadački i brz fudbal, želja za postizanjem golova i kada je pobeda očigledna; dok negativni slede usporavanje igre, trošenje vremena, simuliranje, igra bazirana na prekršajima)
3. Respektovanje protivnika (bodovi se oduzimaju u slučaju grubih faulova, onim situacijama koje sudija ne vidi, kao i ‘koškanja’ na terenu)
4. Respektovanje sudije (pozitivne bodove donosi utakmica bez prigovora čak in a ‘sporne’ odluke, kao i normalno ponašenja, svaka rasprava sa sudijom oduzima bodove)
5. Ponašanje zvaničnika kluba (reakcije na odluke, provociranje igrača ili publike šalju bodove u ‘minus’, dok smireno ponašanje povećava bodovni saldo)

Kao pobedniku ovog takmičenja, Arsenalu sleduje nagrada od 30.000 funti, koje se mogu uložiti ili u zajednicu ili u projekte za mlade.

“Kao klub, Arsenal vrednuje poštenu igru i pozitivno ponašanje na obe strane terena”, izjavio je Venger po dobijanju nagrade. “Drago nam je zbog priznanja i trudićemo se u budućnosti da nam to bude isnova za razvoj novih, mladih ljudi u klubu”.

Posle ‘tobdžija’ na tabeli slede najveći rivali Totenhem, pa Liverpul, Mančester Junajted… Na dnu liste nalaze se, naravno, Stouk.

Što se tiče ponašanja poblike, drugu godinu zaredom nagrada pripada navijačima na ‘Kerou Roudu’, stadionu fudbalera Norič Sitija i kasa kluba je bogatija za 20.000 funti. Iza ‘Kanarinaca’ našli su se navijači ‘Svetaca’ sa ‘Sent Merija’.

“Klub je veoma ponosan na svoje navijače koji ovu nagradu osvajaju drugu godinu u nizu”, naglasio je Dejvid Mek Nejli, direktor Noriča. “Podrška kako kući, tako in a strani, je bila fantastična ove sezone i klub želi da se zahvali ‘Žutoj armiji’”.

Naredna sezona Premijer lige, 22. po redu, počeće 17. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve