Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.06.2013.

23:28

Remi na 'Marakani'

U nedelju je odigrano nekoliko prijateljski fudbalskih utakmica u sklopu priprema za nastavak kvalifikacija za predstojeće Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Izvor: FS

Autor: FS

Default images

U najzanimljivijem meču na 'Marakani', duelu prestonice i kolevke fudbala, Brazil i Engleska odigrali su nerešeno 2:2.

Amerika je, posle poraza od Belgije, sada savladala Nemačku sa 4:3, dok su Irska i Južna Afrika ostvarile sigurne pobede. Irci su bili bolji od Gruzije 4:0, a Bafana Bafana od Lesotoa sa 2:0.

Brazil i Engleska odigrali su svoj 25. međusobni meč i deseti put on je završen bez pobednika. Mreže su mirovale u prvih, a goleadu u nastavku nagovestio je Fred u 57. minutu.

'Gordi Albion' preokreće rezultat u svega 12. minuta, prvo je fudbaler Arsenala Aleks Okslejd-Čemberlejn izjednačio u 67. da bi Vejn Runi doveo Englesku u vođstvo u 79. minutu. To je 12. meč u nizu na gostovanjima da su izabranici Roja Hodžsona postigli pogodak.

Konačan ishod meča postavio je Paulinjo 10 minuta pred kraj.

Brazil - Engleska 2:2
Fred 57, Paulinjo 82 - Čemberlejn 67, Runi 79

Sjedinjene Američke Države je u odličnom meču savladala Nemačku u dosta izmenjenom sastavu sa 4:3.

Žozi Altidor doveo je Amerikance u vođstvo u 13. minutu, da bi vođstvo duplirao golman 'Pancera' ter Štegen autogolom već u 17. minutu.

Nemci smanjuju početkom drugog dela pogotkom Hajka Vestermana, ali dva brza gola fudbalera Totenhema Klinta Dempsija doneli su domaćinu prednost od tri gola.

Nemci ne bi bili Nemci da su u tom trenutku odustali, već su sa dva gola Krusea i Drakslera u razmaku od dva minuta (79-81) uveli meč u neizvesnu završnicu, ali bez snage za potpuni preokret.

SAD - Nemačka 4:3
Altidor 13, ter Štegen (AG) 17, Dempski 60, 64 - Vesterman 52, Kruse 79, Draksler 81

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve