Nova vest
Fudbal

Petak, 31.05.2013.

09:26

SNS preuzima niški Radnički

Srpska napredna stranka (SNS) preuzeće odgovornost nad FK Radnički Niš, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić koji je najavio finansijsku pomoć za klub.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Perišić, koji je i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke najavio je da će nakon sednice tokom naredne nedelje biti održana Skupština Kluba i izrazio očekivanje da na čelo Radničkog dođe jedan od lidera te stranke u Nišu Darko Bulatović, prenose "Južne vesti".

"Stranački preuzimamo odgovornost za Fudbalski klub Radnički uz pomoć predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića. Pretpostavljam da će Darko Bulatović biti izabran za predsednika Upravnog odbora i na taj način mi stranački preuzimamo odgovornost za Radnički iz Niša jer ne želim da ni ja ni Bulatović ocrnimo svoje obraze, da se desi nešto što je nepotrebno", rekao je Perišić.

Perišić je nakon sednice Gradskog veća ponovio obećanje koje je dao fudbalerima Radničkog na njihovom prošlonedeljnom treningu.

"Kao što sam obećao, u budžetu postoji 2,5 miliona dinara. Još 3 miliona mesečno od sponzora, a 3 puta 12 je 36 miliona. Tri miliona će biti uplaćivano redovno od tri sponzora, znači po milion mesečno, na Skupštini Radničkog će biti rečeno koji su sponzori", istakao je Perišić.

On je dodao da će Radnički dobiti još novca i to iz vrha SNS-a, a novac neće biti uplaćivan na račun kluba koji je u blokadi preko osam miliona dinara.

"Uz pomoć predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, koji šalje poruku da voli Radnički, obezbedio sam 42 miliona dinara za period od narednih 12 meseci, van budžeta Grada. Još tri miliona jednokratne pomoći od Sportskog saveza jednog grada. To će biti realizovano u narednih par dana i 3 miliona u septembru, da nam olakšaju pripreme i početak sezone", otkrio je Perišić, "Svi iznosi će biti uplaćivani na trezorski račun Radničkog što će onemogućiti bilo kakvu blokadu i manipulaciju tim sredstvima u smislu pojavljivanja ugovora za koje niko nije znao. Angažovaću nezavisne stručnjake koji će prekontrolisati poslovanje, uz one oficijalne".

Fudbaleri Radničkog su trenutno na odmoru, a ostaje da se čeka sednica Skupštine kluba koja bi trebalo da reši imena članova Uprave. Igrači čekaju 6 plata koje im klub duguje iz ove sezone, ali i razgovore o mogućim novim angažovanjima.

I pored velikih finansijskih problema Radnički je obezbedio Superligaški status i za narednu sezonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve