Nova vest
Fudbal

Petak, 24.05.2013.

10:39

Sport: Milinković igra za Slovačku!

Kako saznaje „Sport“, srpski internacionalac Marko Milinković (25), vezni fudbaler Slovana, uskoro će obući dres reprezentacije Slovačke.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dnevni list „Sport“ potvrdu je dobio i od samog fudbalera.

"Da, spreman sam da zaigram u najjačoj selekciji Slovačke. Selektor Griga me nekoliko puta kontaktirao, u akciju što bržeg dobijanja pasoša uključio se i Fudbalski savez. Sva dokumenta sam podneo pre dva meseca".

"Intervenisaće, bar tako je obećao, i predsednik države Gašparovič, zaljubljenik u fudbal, veliki navijač Slovana, s kojim sam se sreo sredinom nedelje, po završetku meča sa Nitrom, kada smo obezbedili 19. šampionsku titulu", izjavio je Milinković za "Sport".

Na pitanje kada će pasoš stići, Milinković odgovara:

"Raspoloženje svih je takvo da ću, najverovatnije, ovog leta dobiti papire. Pošto me niko ne vidi u mojoj zemlji, bar da igram za ljude koji me hoće iz sveg srca. Osim toga, slovačke isprave otvaraju mi još jedna vrata, po svoj prilici holandska, budući da je Slovan u vezi sa klubom iz tamošnjeg krema, takozvanog Top 5. Interesuju se i Nemci, Turci", kaže 25-godišnji fudbaler.

Milinković je rođen u Beogradu, karijeru je započeo u čačanskom Borcu, a već 2007. sa 19 godina prešao je u Košice. Nakon četiri godine provedene tu, obukao je dres Slovana, koji će napustiti predstojećeg leta.

Bio je član mlade reprezentacije Srbije, a za seniorsku ekipu odigrao je jedan meč – u avgustu 2009. u prijateljskoj utakmici sa Južnom Afrikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve