Nova vest
Fudbal

Petak, 17.05.2013.

23:22

Atletiku Kup, CR i Murinjo crveneli

Fudbaleri Atletika iz Madrida osvojili su španski Kup Kralja, pobedom nad gradskim rivalom Realom od 2:1, nakon produžetaka. Posle 90 minuta bilo je 1:1.

Izvor:

Autor:

Default images

Početak meča nije nagoveštavao takav razvoj situacije, pošto je Real već u 14. minutu poveo preko Kristijana Ronalda, koji je u produžetku dobio crveni karton.

Izjednačenje je stiglo u 35. minutu, precizan je bio Dijego Kosta, posle dodavanja Radamela Falkaa. U drugom poluvremenu su mreže mirovale. Pobednik je odlučen u 98. minutu, a strelac je bio Miranda.

Navijači Reala su u 17. minutu meča razvili transparent na svom kopu na kome je stajalo ’Kosovo je Srbija’, i tako se pridružili mnogim navijačkim frakcijama koje su podržale stav Srbije o Kosovu.

Real je odlično otvorio meč. Krenuli su ’Kraljevići’ od prvog minuta ofanzivno i dosta otvoreno, ne dozvoljavajući Atletiku da bukvalno pređe centar.

Takva igra im se isplatila posle 14. minuta meča. Benzema i Ronaldo su poveli jednu kontru Reala, ali su iz nje uspeli da izbore samo korner, jer je Francuz dao nezgodnu loptu Portugalcu.

Ipak, udarac iz ugla je bio i te kako vredan. Ezil je poslao loptu na pet metara, Kristijano je neobjašnjivo ostao sam, izvio se u svom stilu i poslao loptu u gol. Bila je to 26. asistencija Ezila za Kristijana Ronalda, od kada igraju zajedno u timu iz prestonice Španije.



Nakon vođstva ’domaćih’, ’Jorgandžije’ su napokon krenule da igraju. Razigrali su se Falkao, Kosta i Koke, a samim tim počele su da se stvaraju šanse ispred gola Dijega Lopesa.

Atletiko je stigao do izjednačenja deset minuta pred odmor. Falkao i Koke su kombinovali na sredini, u polu kontri, da bi Kolumbijac posle sjajne reacije pored nekoliko rivala poslao sjajan pas do Koste koji sa ivice kaznenog prostora loptu šalje po zemljji od stativu iza leđa Lopesa.



Opet je Real krenuo ofanzivno, ali je Ezil u poslednjim minutima prvog dela uspeo da pogodi samo stativu.

Drugi deo igre krenuo je dosta otvorenije s obe strane. U prvih desetak minuta nastavka nije bilo previše uzbuđenja, da bi usledilo nekoliko veoma zanimljivih situacija.

Atletiko je malo preuzeo inicijativu i zapretio preko Filipea, koji je pogodio samo spoljni deo mreže, da bi Real u sledećem napadu imao tri stopostotne šanse za gol.

Prvo je Ronaldo uspeo da pobegne na levom krilu i zavrne loptu do Benzeme na prvoj stativi, ali je Francuz pogodio stativu. Lopta se odbila do Ezila, koji odličnim lažnjakom vara pola odbrane ’Jorgandžija’ i šutira, ali Huan Fran kung-fu zahvatom šalje u korner.

Nova stativa za Real viđena je u 70. minutu, Ronaldo je iz slobodnjaka poslao loptu ispod zida, ali je ona opet pogodila – samo stativu. Na odbijenu loptu natrčao je Esijen i posalo je visoko preko gola.

Petnaest minuta pre kraja meča sudija Gomes je isključio Žozea Murinja zbog prigovora, čemu je doprinela i velika tenzija na terenu, praćena velikim brojem ’sitnih’ faulova.

do kraja regularnog toka nije bilo previše uzbuđenja. Imao je Atletiko priliku, posle dva kornera, u zaustavnom vremenu, ali nisu uspeli ozbiljnije da priprete golu Lopesa.

Zanimljivo je da oba trenera nisu izvršili izmene u regularnom toku meča.

U petom i šestom minutu nastavka Dijego Kosta je šutirao ka golu Reala, promene rezultata nije bilo, ali samo do 98. kada je Koke ubacio loptu iz kornera, Miranda je bio sjajno postavljen na prvoj stativi i glavom iz peterca doneo prednost Atletiku.



Drugi produžetak startovao je fantastičnom prilikom za Mesuta Ezila, međutim golman Tibo Kurtoa, verovatno svojom najboljom intervencijom u ovoj sezoni, preusmerava loptu iza svog gola.

Već u sledećem napadu Koke se niokuda našao u šansi, međutim Ramos i Albiol su bili prisebni i neutralisali napad gradskog rivala.

Kako se utakmica bližila kraju tenzija je rasla, najpre su se u duelu našli Albiol i Miranda, da bi posle nesmotrenog starta Gabija, nesportski reagovao Kristijano Ronaldo, zbog čega je zaradio drugi žuti karton. Portugalac je tako postao osmi igrač Reala koji je pre vremena završio finalnu utakmicu Kupa Kralja.



Nekoliko trenutaka kasnije, Kurtoa je ušao u verbalni duel sa navijačima "kraljevskog kluba" koji su ga "počastili" sitnim novcem, zbog čega je golmanu Atletika ukazana lekarska pomoć.

Zbog svega viđenog, sudija Klos Gomes je produžio produžetke za još pet minuta, ali promene rezultata nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve