Nova vest
Fudbal

Petak, 10.05.2013.

08:39

Jagodinci proslavili osvajanje Kupa

Oko 6.000 Jagodinaca proslavilo je u četvrtak uveče na glavnom gradskom trgu osvajanje Kupa Srbije zajedno sa igračima, stručnim štabom i rukovodstvom grada.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Fudbalere Jagodine, predvođene predsednikom Skupštine grada Draganom Markovićem Palmom, na svečanoj tribini sa osvojenim peharom burno su pozdravili navijači i građani skandiranjem “srpski Kup je naš”. Slavilo se uz trubače, estradne zvezde i članice ansambla Lenjingradske i Moskovske oblasti iz Ruske Federacije, koje gostuju u tom gradu.

Pokazali smo da smo sportski centar, ušli smo u istoriju sporta našeg grada. Mi ništa ne prepuštamo slučaju, nije slučajno da ovaj grad postigne tako veliki rezultat. Siguran sam da će Jagodina sa ovom ekipom ući u Ligu Evrope”, izjavio je Marković.

Marković je istakao da je sport važan za razvoj države, dodajući da je sport jedno vreme bio jedini izvozni artikal Srbije.

Sport je pravi srpski ambasador. Na osnovu rezultata i svega što radimo, obećavam građanima Srbije da Jagodina neće obrukati Srbiju u Evropi. Postali smo grad evropskih investicija, a sve koji su dolazili prvo smo vodili na stadion, da vide kako ovaj grad vodi računa o sportu. Hoćemo da mladim ljudima idoli budu osvajači kupa”, poručio je Marković.

Zahvaljujući treneru Simi Kruniću na ostvarenom uspehu, Marković je rekao da on nije bio poznat dok nije došao u Jagodinu, a sada za Krunića čuje cela Evropa. On je istakao i da fudbaleri Jagodine nisu tražili premije za rezultate koje su ostvarili proteklih godina i da zato zaslužuju svu pažnju tog grada.

Oni vole fudbal i ovaj grad”, rekao je Marković i podsetio da je ženski rukometni klub Jagodine u finalu kupa, a borilački sportovi u samom vrhu Evrope, i obećao da će i dalje podržavati sportske klubove.

Fudbaleri Jagodine savladali su sredu u Beogradu ekipu novosadske Vojvodine sa 1:0 i osvojili prvi trofej nacionalnog Kupa, što je najveći uspeh kluba u istoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve