Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.05.2013.

12:32

Goal: Mojs umesto Fergusona

Menadžer Evertona Dejvid Mojs najverovatnije će naslediti Aleksa Fergusona na mestu trenera Mančester Junajteda, saznaje Goal.com.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Odavno se spekuliše o ovom scenariju, a i sam Ferguson je nekoliko puta izjavio da će njegov sugrađanin iz Glazgova biti njegov naslednik.

Očekuje se da Mojs zvaničnu bude predstavljen kao novi menadžer Junajteda u naredna 24 sata. Goal.com prenosi i da su igrači Junajteda čuli da će on biti njihov novi trener.

Mojs je 2002. godine postao trener Evertona, nakon četiri godina na klupi Preston Nort Enda, u kojem je završio igračku karijeru.

Tokom prethodnih deset godina pravio je mala čuda sa timom iz Liverpula, prosečno trošeći tek oko milion evra na pojačanja po sezoni.

Everton je sa njim stigao do kvalifikacija za Ligu šampiona, a četiri puta je bio učesnik Lige Evrope. Ipak, najveći uspeh bilo je finale FA Kupa 2009. godine.

Ferguson je u sredu saopštio da posle 27 godina napušta klupu Junajteda, ali da ostaje na Old Trafordu kao direktor.

Više o Fergusonovoj epohi pročitajte u temi Vladimira Novakovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve