Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.05.2013.

11:50

Barselona – kraj jedne ere?

“Šta je ostalo od Pepovog tima”, naslov je u španskom listu “Marka” posle debakla Barselone od Bajerna u polufinalu Lige šampiona.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Barsa je u dva meča sa Bavarcima primila sedam golova, a nije dala nijedan, što je nateralo mnoge da zaključe da je došao kraj ‘Barselonine ere’.

Mara podseća da je Barselona pod Gvardiolom osvojila 14 od 19 trofeja, pre četiri godine pobeđen je Real sa 6:2 na Santijago Bernabeu, a sada je situacija veoma loša. “Nismo najbolji”, priznao je Pike posle poraza.

Najoštriji je ipak El Pais, koji je izdanje Katalonaca video kao "Čudovišnu grotesku Barselone". Kako kaže autor ovog teksta, "Barselona u jednom od najrazočaravjućih poraza u istoriji nije pokazala bukvalno ništa".

"Dugo je vremena prošlo otkako smo poslednji put videli jednu takvu razočaravajuću eliminaciju iz daljeg takmičenja kao što je to bio slučaj sa eliminacijom Barselone od Bajerna na Nou Kampu", kaže se u tekstu.

"Bez ikakve igre, bez kreativnosti i ideja, sinoć nije bilo ni časti ni lucidnosti - ničega. Fudbaleri nisu igrali ni kao deca, ni kao odrasli, ni ozbiljno, ni u šali. Barsa je jednostavno primila sedam golova u oba meča, kao da se radi o nekoj utakmici u predsezoni", kaže autor teksta, koji zaključuje da je, "budući da je ekipa išla putem bez cilja, i Bog digao ruke od Barselone".

"Za klub veličine Barselone, jučerašnje izdanje je neoprostivo", zaključuje "El Pais".

Novinar britanskog Bi-Bi-Sija konstatovao je da je Bajern ostvario “zapanjujuću” pobedu na Nou Kampu, a podseća se i da je poraz od Bajerna ubedljivo najteži Barselonin u evropskim takmičenjima.

Prethodno su Katalonci tri puta gubili sa po četiri gola razlike – u finalu Kupa šampiona 1994. godine, u dvomeču sa Valensijom u UEFA kupu 1962, kao i dve godine ranije od Real Madrida.

Skaj Sports piše da je “Bajern ponizio Barselonu”, ističe klasu Bajerna, a menadžer Grem Sunes tvrdi da su Nemci maestralno iskoristili slabosti u odbrani Barselone.

Razumljivo, na zvaničnom sajtu Barselone vest o eliminaciji već je skrajnuta, uz naslov “Zbogom Vembliju”, a novinar “Asa” napisao je da je Bajern “otplesao još jedan ples sa Barsom”, kao i to da je katalonski tim još jednom bio “bespomoćan”.

Sa Pepom Gvardiolom na čelu Barselona je osvojila tri šampionata, dva nacionalna kupa, po dva puta Ligu šampiona i klupsko prvenstvo sveta.

Ipak, pre nego što zaključimo da je Barsina era gotova, treba da se setimo da ni polufinale Lige šampiona nije baš loš rezultat, kao i to da je tim Tita Vilanove osigurao titulu prvaka Španije.

Više o tome da li je Barsina era završena pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve